RSS Feed

EP-választás: a francia EU-biztos jóslata

mti - 2019. 03. 12. 9:01:08 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

EP-választás: a francia EU-biztos jóslata

Populista előretörésre számít a májusi európai parlamenti (EP-) választásokon Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi területért, az adózásért és a vámunióért felelős tagja.

"Szerintem a legvalószínűbb lehetőség egy valós populista előretörés a meggyengült európai erőkkel szemben, egy olyan Európában, amely nem működik, ha az Európa-barát erők nem értenek szót egymással" - mondta a volt szocialista miniszter, aki kizárta, hogy a választásokon volt párját fogja támogatni.
    "Az európai választásokon a francia Szocialista Párt kampánya  nem érint meg engem.  Sajnos nem nagyon érinti meg az Európa-barát szociáldemokrata választókat sem. Ezen változtatni kell" - hangsúlyozta Pierre Moscovici, aki szerint "Európát érintően szimpla Macron-ellenesnek lenni ostobaság egy szociáldemokrata számára, miután Emmanuel Macron (francia államfő) sok szociáldemokrata gondolatot magáévá tett". 
    "Az európai közegben Emmanuel Macron legalább nem egy félénk és szégyenkező Európát szeretne" - mondta az uniós biztos. "Az az elképezés, hogy Európának védelmezőnek és egy közös határ által védettnek kell lennie, olyan elképzelés, amelyhez én is csatlakozom" - tette hozzá. 
    A baloldali politikus szerint a francia kormány adó- és gazdaságpolitikája ellen negyedik hónapja tüntető sárgamellényes mozgalom EP-listája "nem fog látványos eredményt elérni" a választásokon. 
    "Az európai pálya, érzésem szerint nem a legmegfelelőbb terep a sárgamellényesek ügyének" - mondta az uniós biztos.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ