RSS Feed

Március 15-i programsorozat a Várkert Bazárban

Naszály György-Szegő Hanna - 2019. 03. 12. 17:00:26 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Március 15-i programsorozat a Várkert Bazárban

Ezen a napon változatos programokkal várjuk a kicsiket és nagyokat egyaránt. Készítünk ünnepi kokárdát többféle technikával, huszárt, lovacskát. A család minden tagja kipróbálhatja az óriás mintaKINCStár készlet darabjait, a nemzeti ünnephez kapcsolódó különféle óriás játékokat, kirakókat.

A Furfangos csudadoktorok c. színi előadás nagyméretű bábokkal, élőszereplőkkel és sok zenével egy vidám történetben meséli el a kurucok és a labancok kalamajkáit. A darab Jókai Mór Huszti beteglátogatók c. rövid novellája alapján készült, megjelenítve Rákóczi alakját és felidézve a szabadságharcot is. A zászlók, ha lengenek… c. kiállítás a magyar zászló és címer emléknapjának megünneplésére kiírt rajzpályázat díjnyertes munkáit mutatja be. A pályázók II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelemmé történő megválasztásának 315. évfordulója alkalmából meghirdetett Rákóczi emlékévhez kapcsolódva, „Istennel a hazáért és a szabadságért!” témakörben is nyújthattak be pályázatot.
A díjazott pályamunkák tárlataiból készült kiállítás március 15-19. között tekinthető meg a Várkert Bazárban.

Bemutatkozik a Várkert Bazár új irodalmi sorozata is! Az irodalom visszavág-estekre márciustól minden hónapban várjuk az érdeklődőket. Az első alkalommal „a békés Petőfi” tematikát járják körbe. Mindenki járt iskolába, mindenki tanult irodalmat: azaz mindenki ért az irodalomhoz. Kevés olyan program van ma Magyarországon, ami egy olyan témát jár körül, melyet mindenki tanult, ezért mindenki ért hozzá: azaz mindenkit érdekel!
Az est aktuális és kortárs házigazdája Nényei Pál író és pedagógus, aki meghívott vendégeivel estéről-estére beszélget nemcsak irodalomról, hanem oktatásról is.

Programok:
11:00-18:00 Kézműves foglalkozások

11:00-12:00 Maszk bábszínház előadása: A furfangos csodadoktorok

11:00-18:00 Nosztalgiafotózás

15:00-16:00 Netz produkció előadása: Aki nem lép egyszerre...

19:00-20:15 Az irodalom visszavág: „A békés Petőfi”

10:00-18:00 Zászlók, ha lengenek…


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ