RSS Feed

Monroe - élt, él, élni fog!

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 03. 11. 14:20:22 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Monroe  - élt, él, élni fog!

A Nemzetközi Nőnap elmúltával is érdemes megemlékezni arról, hogy akárcsak a brit uralkodónő, II. Erzsébet, Marilyn Monroe is 93 esztendeje jött a világra. Ám micsoda különbség! - sóhajtanak fel a fiatalon elhunyt tengerentúli díva rajongói. A szőkített sztár filmjei 2019-ben is népszerűek.

Az 1926 nyarán született szexbombának, Marilyn Monroe-nak napjainkban is világszerte vannak hívei. Igaz az amerikai díva csupán 36 esztendőt élt. De micsoda aktív évek voltak azok! Szenzációt jelentett, ahogyan erotikát árasztott magából és bájos humort. Monroe a háború után bukkant fel a filmvásznon. Tony Curtis például élete végéig áradozott egykor partnernőjéről, pár hónapos szerelmi kapcsolatukról.
A csábos leányzó nevét olyan alkotások öregbítették, mint a réges-régi Szerelmi fészek, az '53-as Szőkék előnyben, az 1959-es Van aki forrón szereti, majd a Kallódó emberek. Szülővárosában, Los Angelesben hunyt el – váratlanul. Monroe 1962-es halálát gyógyszertúladagolás okozta az orvosi jelentés szerint, de ezt azóta több könyvben, újságban, dokumentumfilmben kétségbe vonták. Eddig cáfolhatatlan bizonyíték nem került elő, hogy tragédiájának bármilyen köze lett volna a (szintén tragikus sorsú) Kennedy klánhoz füzödő gyengéd viszonyához.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ