RSS Feed

Szerb, holland ellenfelek

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 03. 12. 9:04:48 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Szerb, holland ellenfelek

Márciusban lép legközelebb pályára a tavalyi vébén leszerepelt germán labdarúgó válogatott. A négyszeres világbajnok DFB-team szövetségi kapitánya továbbra is Joachim Löw, kinek menesztését a kudarcsorozat után rengetegen követelték.

Akárcsak hazánkban, az EU legnépesebb tagállamában is – szinte – mindenki ért a focihoz. Az ebék-vébék törzsvendégének számító Németországban persze mások a (siker?-kudarc!) dimenziók, mint a Kárpát-medencében. Elég arra emlékeztetni, hogy 2019-ben már bő 7 millió tagot és 25 ezer labdarúgó egyesületet tömörít a DFB {Deutscher Fußball-Bund e. V.}. Melynek vezetősége úgy tűnik, a tavalyi gyenge-közepes nemzetközi szereplések dacára sem tervezi Jogi Löw szerződésének felbontását.

A februárban 59. születésnapját ünneplő egykori labdarúgó 2006 végén vette át a válogatott munkájának irányítását Jürgen Klinsmanntól. A tavasszal előbb a szerbekkel, majd a hollandokkal játszik a német team. Aztán hosszú szünet után Fehéroroszországba röppen a Löw-brigád. Szintén júniusban – egy másik hajdani szovjet tagállammal – Észtországgal is ebé selejtezőn gurigáznak majd a germán srácok. Az őszi nemzetközi idény az NSZK-Hollandia visszavágóval rajtol szeptember 9-én.
 
 


            Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ