RSS Feed

Sebestyén Júlia edzi Berei Mózes Józsefet

MTI - 2019. 03. 09. 17:57:40 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Sebestyén Júlia edzi Berei Mózes Józsefet

Az Európa-bajnok Sebestyén Júlia irányítja az Ausztriából hazatért Berei Mózes József műkorcsolyázó felkészülését.

    A 14 éves Berei az M1 aktuális csatornának pénteken kifejtette, hat-hét Ausztriában töltött év után romlottak a körülmények. Ezért amikor dönteni kellett, hogy felveszi-e az osztrák állampolgárságot, vagy megtartja a magyart, édesanyjával úgy határozott, érdemes lenne hazaköltözni Magyarországra, ahol jobbak a lehetőségek és az edzők.
    "Hétéves voltam, mikor odamentem a nagypapám halálos ágyához. Ő megígérte nekem, hogy a versenyeken felemel engem, mint egy hópihét, én pedig neki azt, hogy egyszer hazatérek, és az lesz a hátamra írva, hogy Magyarország" - mondta.
    Elárulta, eleinte könnyen ment az országváltás, jól teljesített az edzéseken, ám az elmúlt egy-két hónapban elkezdtek hiányozni az ausztriai barátai, edzői, az ottani ételek, sőt még a csapvíz is más volt.
    Hangsúlyozta, a váltás miatt egy évet ki kellett hagynia, néhány viadalon viszont versenyen kívül elindulhatott, s február végén Innsbruckban a Cup of Tirol elnevezésű viadalon győzelemmel tért vissza immár magyar színekben.
    "Jól éreztem ott magam, ismertem a pályát, visszatértem oda. Hazatértem, de nyertem a magyaroknak, a hazámnak egy aranyérmet" - fogalmazott Berei Mózes József, akinek a következő megmérettetése egy szlovéniai verseny lesz áprilisban.
    Sebestyén Júlia elárulta, Berei többször volt Magyarországon edzőtáborozni, készültek közösen, így jól ismerték őt. 
    "Tudtuk azt, hogy milyen ügyes, tehetséges, így mikor az édesanyja megkeresett, hogy végleg hazaköltöznek, akkor örömmel vállaltuk" - jelentette ki, majd kitért arra, hogy van már tapasztalata férfiak edzésében, és nem kell velük másképp bánni, mint a nőkkel.
    Elmondta, már egyeztették a jövő évi terveket, melyek között szerepel az alap korcsolyázótudás fejlesztése és a nehéz triplaugrások megtanulása, hiszen 2020-ban már a juniorok között fog versenyezni Berei Mózes József.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ