RSS Feed

Újra Budapesten szerepel a Moszkvai Balett

press.felhang - 2019. 03. 09. 8:00:59 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Újra Budapesten szerepel a Moszkvai Balett

A tavalyi hatalmas sikerre való tekintettel idén újra Budapestre jön a Moszkvai Balett, hogy bemutassák a klasszikus tánchagyományok legszebb gyöngyszemét. A hattyúk tava balettelőadást 2019-ben is két alkalommal láthatja a közönség.

Patinás értékek, örökzöld balett slágerek modern környezetben, az orosz balettiskola legkiemelkedőbb táncművészei - a Royal Moscow Balett a rendszerváltás óta a világon már több tízezer nézővel ismertette meg táncszínházának különleges látványvilágát. A társulat mottója egyszerű: bemutatni a klasszikus táncszínház gyönyörű, nemes hagyományait a legszélesebb rétegek számára. A társulat előadásait fémjelző egységes, klasszikus stílus a tánccsoport töretlen sikerének záloga immár két évtizede.

A társulatot Anatoly Emelianov alapította, első előadásukra 2002. augusztus 12-én került sor. Állandó vendégei az orosz, francia, svájci, lengyel, spanyol, olasz, osztrák, ír és német színpadoknak, de fellépnek Izraelben, a Kanári-szigeteken, Kínában, Koreában, Japánban, Máltán és Srí Lankán is, továbbá olyan afrikai országokban is turnéztak már, mint például Tanzánia, Zambia és Kenya. A balett társulat évente legalább 50 előadást tart a klasszikus és kortárs repertoárból. 

Idén az adventi időszak előtt a magyar közönség is átélheti ezt a mesebeli élményt Budapesten. A hattyúk tava előadást két alkalommal, december 2-án és 3-án az Erkel Színház színpadán láthatja a nagyérdemű. 

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ