RSS Feed

Főtemplomot épít magának az orosz hadsereg

mti - 2019. 03. 07. 17:00:05 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Főtemplomot épít magának az orosz hadsereg

Több mint húsz tonna lesz a harangegyüttes összsúlya az orosz fegyveres erők Moszkvához közeli Kubinkában épülő főtemplomában - közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.

A templomot a hitleri Németország felett avatott győzelem 75. évfordulóján, 2020. május 9-én tervezik felszentelni a kubinkai Patriot parkban. Az elképzelés szerint az épület egyszerre lesz vallási, oktatási és módszertani központ a katonák, a tábori lelkészek és a civilek számára egyaránt.
    A védelmi tárca csütörtökön közölte, hogy a templom legnagyobb harangja 8,5 tonnás lesz. A második világháborús győzelem motívumaival díszített, összesen 18 harangot a voronyezsi Anyiszimov öntödében készítik el.
    A templom felépítésének tervét a moszkvai katonai tárca vezetője, Szergej Sojgu hadseregtábornok tavaly szeptemberben hozta nyilvánosságra. Igor Konasenkov vezérőrnagy, a védelmi minisztérium szóvivője december végén közölte, hogy a szentély építéséhez fel fogják használni a Wehrmachttól zsákmányolt és mai napig raktározott fegyvereket is.
    A régi ellenségek fegyvereinek és lőszereinek beolvasztott fémét egyebek között a templom lépcsőjének kialakításához fogják felhasználni. Konasenkov elmondta, hogy az orosz haderő még az első világháborúban zsákmányolt harci eszközöket is tárol.
    Az orosz fegyveres erők egyébként tavaly augusztusban tartottak első ízben gyakorlatot a csapatok erkölcsi és pszichológiai készenlétének biztosítása terén, a hadsereg és a hadiflotta tábori lelkészeinek részvételével. Sojgu szerint a személyi állomány körében végzett lelki és felvilágosító tevékenységben "felbecsülhetetlen" szerepük van a katonaság ortodox templomainak.

Fotó: 444.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ