RSS Feed

Bike buli Bécsben

Eurokomm PR - Budapest - 2019. 03. 06. 8:00:22 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bike buli Bécsben

A bicikliseké lesz a tér 2019. március 30-31-én Bécsben. Ekkor tartják ugyanis a város rendezvénynaptárában már fix programnak számító Argus Bike Festivalt, Ausztria legnagyobb kerékpáros összejövetelét. A legújabb biciklis trendek, kerékpármodellek, kiegészítők, lélegzetelállító bemutatók és a város legjobb street foodja várja az érdeklődőket.

Március végén két napra ismét a kerékpárosok Mekkájává változik a Bécsi Városháza előtti tér, a Rathausplatz, amely 1999 óta ad helyet Ausztria legnagyobb biciklis rendezvényének, az Argus Bike Festivalnak. Az esemény középpontja a mintegy száz kiállítót felvonultató vásár, ahol a kerékpározás szerelmesei mindent megtalálnak, mi szem-szájnak ingere.  

Külön infosarkot kapnak az egyre népszerűbb, flaszterre és terepre egyaránt alkalmas gravel bike-ok, bárki kipróbálhatja a legújabb elektromos bicikliket, amelyek már számtalan formában és motorral léteznek, ahogy a különböző célcsoportokra és felhasználási területekre igazítják őket. Örök sláger az összecsukható kerékpár, amely azok számára jó választás, akik a biciklizést és a tömegközlekedést szeretnék kombinálni. A vásár másik nagy slágerei a különböző teherkerékpárok, utánfutók, csomag- és gyerekszállító megoldások lesznek, mivel Bécsben egyre több család mond le az autóról. Természetesen lesz bolhapiac és  gyűjtők találkozója is. 

Eközben az FMBA World Tour Pro legjobb versenyzői rugaszkodnak el a Bécsi Városháza előtt felállított rámpáról, hogy minél magasabbra repüljenek a levegőben és közben minél kacifántosabb trükköket mutassanak be. A BMX-Jam keretében a spanyol szupersztár, Viki Gomez irányításával kóstolhatnak bele a műfajba az érdeklődők, a Wienerwald Trails csapata pedig a hegyi kerékpározás érzését hozza el a városba. 

A fesztivál vasárnapjának elmaradhatatlan eseménye a RADpaRADe, amelynek keretében tavaly például 12 ezren kerekeztek végig békésen a városon. A családi kirándulásnak is beillő, színes rendezvénnyel arra hívják fel évről-évre a figyelmet, hogy a közterületek – beleértve az utakat – nem csak az autósoké.

Az Argus Bike Festival részletes programja és a RADpaRADe útvonala: 
http://www.bikefestival.at/


Fotó: dieEvent Company/Peter Provaznik
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ