RSS Feed

Erős rendőri kísérettel érkeztek az inka kincsek Budapestre

press.felhang - 2019. 03. 05. 13:02:08 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Erős rendőri kísérettel érkeztek az inka kincsek Budapestre

Biztonsági konvojban, erős rendőri felvezetéssel érkeztek meg Budapestre Az Inkák Aranya kiállítás 3 milliárdot érő kincsei. A műtárgyak egy tehergép fedélzetén landoltak Ferihegyen, majd innen jelentős biztonsági kíséret mellett tették meg az utat a belvárosba. A Király utcát és környékét erre az időre hermetikusan lezárta a rendőrség.

Az Inkák Aranya kiállítás március 13-án nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, a hárommilliárd forint összértékű tárlat egy jelentős részét a világhírű perui Aranymúzeum adta kölcsön. A több száz műtárgyat rejtő különleges dobozokkal a konvoj a repülőtérről a belvárosi KOMPLEX felé indult. 

- A tárgyakat elkísérte az Aranymúzeum igazgatója, valamint speciálisan kiképzett műkincs védelmi szakemberek, akik nélkül egy métert sem tehetnek a leletek - mondta Oláh Zsuzsanna, a kiállítást szervező JVS Group Magyarország kommunikációs igazgatója. 

Az inka emlékekre két nap akklimatizáció vár, amelynek során folyamatosan ellenőrzik a levegő hőmérsékletét, valamint a páratartalmát. Utóbbinak folyamatosan 50% körül kell lennie, hogy a kincsek ne sérüljenek. - A tárgyakhoz kizárólag a futárok érhetnek, ők is csak speciális kesztyűben, hiszen egyik-másik tárgy 2600 éves, így a legapróbb nyomás, vagy az ujjak zsírossága is kárt tehet bennük - tette hozzá Oláh Zsuzsanna. 

Az inkák aranya kiállítás több ezer év történetét és egy elveszett civilizáció titkait mutatja be március 13-tól.


Fotó: Press felhang
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ