RSS Feed

Bogányi Zágrábban dirigál

index - 2019. 03. 03. 17:35:29 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bogányi Zágrábban dirigál

Minden évszázadból egy jelentős zeneszerző, Franz Joseph Haydn, Pjotr Iljics Csajkovszkij és Kodály Zoltán műveit szólaltatja meg a zágrábi zeneakadémia filharmonikus zenekara Bogányi Tibor vezényletével és Lana-Lucija Horvatic csellista szólójátékával szombaton a horvát fővárosban.

    Bogányi Tibor az MTI-nek elmondta: a Temperamentumok estélye című koncert, amellyel a zeneakadémia dísztermében mutatkoznak be a nagyközönségnek, az egyhetes tanítói munkaműhely végeredménye. 
    A karmester a zágrábi zeneakadémián a zenekar mellett karmestereket és csellistákat is oktatott. Kiemelte, hogy számára nagyon inspiráló fiatal zenészeket tanítani és komoly tervei vannak a pedagógiai pályát illetően. 
    Bár a horvát zeneakadémia meghívására először érkezett Zágrábba, korábban már fellépett a zágrábi Vatroslav Lisinski hangversenycsarnokban saját zenekarával, a Pannon Filharmonikusokkal, szeptemberben pedig a Horvát Rádió-Televízió Szimfonikus Zenekarát fogja dirigálni egy horvát fesztiválon - magyarázta. 
    Bogányi Tibor a kecskeméti Kodály Iskolában, majd Helsinkiben, a Sibelius Akadémián végezte gordonka tanulmányait. Karmesteri diplomáját ugyanitt szerezte, majd a párizsi Conservatoire-on folytatott kiegészítő tanulmányokat. A legnevesebb finn zenekarokat dirigálta, 2011-től a Pannon Filharmonikusok vezető karmestere és zenei igazgatója. 
    A szombati koncert a Zágrábi Magyar Intézet, a zágrábi zeneakadémia és Zágráb Város Magyar Kisebbségi Tanácsának együttműködésével jött létre.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ