RSS Feed

Túltolta Orbán a biciklit

Dalia László - 2019. 03. 02. 8:03:51 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Túltolta Orbán a biciklit

Már több svéd, belga, holland luxemburgi, portugál párt jelentette be. hogy javasolják a Fidesz kizárását az Európai Néppártból. Eddig is gyakran kritizálták Orbánt, de ez még nem történt meg. Most viszont a Soros-Juncker plakáttal átment a falon, ha úgy tetszik, átlépte a vörös vonalat. Igaz, eddig sosem tudták megállítani, s azt hihette, hogy még lehet tolni a biciklit. Már nem lehet.

Úgy tűnik, elkezdődött a Fidesz kiszorítása az Európai Néppártból, s ha egy mozgalom elindul, akkor azt már nehéz megállítani. És ha belegondolunk, annál nyomósabb érv, minthogy a Fidesz nem képviseli, sőt szembe megy a kereszténydemokrata értékekkel, amikor gyűlöletet kelt a saját családjában is, nem létezik. Tegnap Weber is üzent, aki eddig mindig megvédte Orbánt. Most viszont kőkeményen reagált: "ami elég, az elég, ez a mi üzenetünk".

Én már csak azon csodálkozom, hogy senki nem volt a Fidesz vezérkarában, aki legalább annyit mert volna mondani Orbánnak, hogy "Főnök, ezt már nem kéne!" A boss ugyanis már rég elszállt, a hazai sikerei és a brüsszeli gyengédség hihetetlen magasságokba repítette és már nem tud racionálisan számolni. Ám úgy tűnik, a környezetében csupa szervilis pártkatona van, aki már csak a parancsot lesi és tartja a száját. Az egyszemélyes zenekaroknak mindig ez a baja, hogy nem veszik észre a hamis hangokat, s miután nincs több zenész, a  zene előbb-utóbb meghal.

A kormány-hű Nézőpont Intézet kiderítette, hogy a Fidesz lenne az Európai Néppárt legsikeresebb pártja, ha most vasárnap tartanák az európai parlamenti (EP) választást. Hát, sokra mennek vele, ha közben kizárják őket. Ez a baj a pártsajtóval is, hogy csak büfög, mert nem mer mást. A rendszerváltás előtti sajtóban lehetett a sorok között olvasni, mert volt mit. Próbálkoztunk, miközben persze működött az öncenzúra. Annak a rendszernek egyetlen mentsége volt, hogy itt voltak a a szovjet csapatok. A mainak nem lesz mentsége, hiszen Magyarország ma szuverén ország, a korlátait a saját kormánya állítja fel.  A mai pártsajtó, az alapítványba önként és dalolva bedobott újságokkal, rádiókkal, tévékkel pedig semmit sem mer, ők csak mantrázzák a  központ gondolatot, s egyetlen önálló sort nem mernek közölni, kérdezni meg pláne nem. A gondolkodó újságírók vagy már odébbálltak, vagy csak féltik az egzisztenciájukat. 

Persze, még az is lehet, hogy én tévedtem, s Orbán ki sem hozta a garázsból a  biciklit. Talán pontosan tudja, hogy mi következik, és már a néppárti utáni időkkel számol. Talán egy új uniós tömörülés tervein dolgozik, s arra készül, hogy lebontja a maradék uniós korlátot is, és kilépteti az országot a brüsszeli szövetségből. Az az út ugyanis, amelyen már évek óta jár, nem is vezethet máshova. Egyetlen kérdés marad, elég-e ehhez 2 és fél millió hívő?

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ