RSS Feed

Vörös István: a Nevadától a Prognózisig és az Önvallomásig

Mixonline - 2019. 03. 01. 17:00:45 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Vörös István: a Nevadától a Prognózisig és az Önvallomásig

Én az időt nem sajnálom - Önvallomás címmel jelenik meg életrajzi kötete Vörös Istvánnak, énekesnek, gitárosnak és dalszerzőnek, aki március 23-án A MOM Kulturális Központban koncertszínre is lép a barátaival.

Én az időt nem sajnálom - ugyanezzel a címmel hirdetik a plakátok Vörös István nagykoncertjét is, mellyel a Prognózis legnagyobb slágerének, a Hajszának a refrénjét idézi. Vörös a hetvenes évek közepén jegyezte el magát a rockkal, amikor a Nevada együttesben gitárosként váltotta Radics Bélát. Majd következett az Olympia, a Hadirock, a legnagyobb dobás, a Prognózis, a kérészéletű, egy nagylemezes társulat, a kockás ruhás imázsú Piknik Club, idővel a Vörös István és a Prognózis. Vörös, aki a rhythm and blues felől közeledett a modern újhullámos rockzenéhez, a legnagyobb sikereit a Prognózissal aratta, s a MOM-buliban nyilván felhangzik majd a Hajsza, a Tele van a város szerelemmel és a többi slágere is. 

Vendégei lesznek többek között St. Martin, aki még Szentmártoni Imreként bőrdzsekis rockerfazonként fújta a Prognózisban, s Jankai Béla, aki a Prognózisban és a Piknik Clubban a billentyűse volt, valamint a Krúlik vonósnégyes, hogy ez a rockszínpad se maradjon némi szimfonikus hangzás nélkül. 


.

Fotó: vörösistvan.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ