RSS Feed

Ki akar itt meghalni?

Dalia László - 2019. 03. 08. 8:00:09 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Ki akar itt meghalni?

Az FTC nem esett ki a Magyar Kupából, de olyan gyengén játszott, hogy kis balszerencsével ez is megtörténhetett volna. Igaz, azóta 7:0-ra elpáholták a Diósgyőrt, s most nagy az öröm. Rebrov, az ukrán edző nyilatkozataiban nyugodt, a pálya mellett már kevésbé. Ő is érzi, hogy ilyen igazolások után legalább meg kéne halni a pályán.

Ezt a bajnokságot Dollal is megnyerte volna a Fradi, Rebrovtól azt várnák, hogy a nemzetközi mezőnyben is boldogulnak. A kieső helyen tanyázó Kisvárda majdnem meglepte az FTC-t, ha a zöld-fehérek nem szereztek volna odahaza előnyt, bajban lettek volna. A román válogatott Grozav egyedül megverhette volna a Fradit, hiszen csak úgy dőltek körötte a védők. Ő egyébként csak azért focizik a magyar bajnokságban, mert egy elhülyéskedett tizenegyes miatt megorrolt rá a román edzője. Erre mondta a kommentátor, hogyha ilyen légiósokat látnánk nap, mint nap, nem bánnánk, hogy ennyi külföldi focizik a magyar ligában. És egyébként is a második félidőben úgy tűnt, hogy a Kisvárda a bajnokesélyes, a z FTC pedig harcol a kiesésért. Böde és Lanzafame leginkább kóválygott a pályán. Csodálkozik bárki is, hogy az utóbbi hónapokban Bödét csak az utolsó húsz percre állítják be?

Egyetlen küzdőt láttam a Fradiban a Kisvárda ellen, az ifjú titán Szeretőt, aki az FTC egyetlen idei magyar igazolása volt. Nos, Szerető kezdetben is futott, de több labdát eladott. Aztán átkerült a jobb oldalra és egyre veszélyesebben játszott.Benne volt kurázsi, de meddig fog így hajtani, ha azt látja, hogy a többiek lelazsálják a meccset, mert ugyan továbbjutott az FTC, de 20 perces játék még egy máltai vagy luxemburgi csapat ellen is kevés, kipukkadnak majd a fiúk. Rebrov jó játékos volt, s talán már edzőként is tudja, hogy ez édeskevés a boldoguláshoz. Bár már ő is kibúvókat keres, s a meccs után azt nyilatkozta, nem érti, miért kell heti két meccset játszani. Mit nem ért, máshol ez a természetes tempó.  Még egyszer nem lesznek annyira türelmesek Kubatovék, mint Dollal voltak, s igazuk is van. A DVTK elleni 7 gól persze mindenkit megnyugtatott, de vajon meddig tart ez a forma?

A magyar játékos addig nyújtózkodik, amíg hagyják. Miután azt látja, hogy Szalai Ádám csak csere, Nagy Ádám pedig hetek óta nem játszik, pedig ők aztán meghalnak a pályán, nem fognak hajtani egy külföldi szerződését. Miért is tennék? Jó, itt ebben a pocsolyában, ahol a legjobb csapatokban több a külföldi, mint a hazai játékos. Már Kisvárdán sem a szegény családok sarjai, esetleg romák játszanak, hanem, brazilok, ukránok, románok. Ja, pénz az van. És így Csányi Sándor is előbb lesz a FIFA vagy az UEFA elnöke, mint sikeres MLSZ elnök.

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ