RSS Feed

Csípjük nyakon a derékfájdalmat!

Csontos Tibor - 2019. 04. 16. 8:46:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Csípjük nyakon a derékfájdalmat!

Ábel vagyok a gyógyszerek rengetegében. Ezért arra gondoltam, megkérdezem a gyógyszerészemet arról, hogy megkérdezhetem-e a háziorvosomat arról,járjak-e még hozzá? És mit kezdjek a televízióból rám ömlő és vény nélkül kapható gyógyhatású termékek rám zúduló reklámesőjével? Mit esővel? Záporral, zivatarral, felhőszakadással, cunamival! Ideje nyíltan beszélni hát a hüvelyszárazságról, a székrekedésről és arról is, hogy diklofenák tartalommal valóban könnyű-e mozgásban maradni.

A babák fogkőképződését megakadályozó és a fogorvosok egyesületének ajánlásával érkező szájvízreklámmal ugyan nem találkoztam még, miként az esténként esedékes Fehér álmok fogkrém hirdetésével sem, amelynek használatával alvás közben válik a fog fehérré. Ellenben itt van az ifjú hölgy, akinek a parkban séta közben váratlanul megkérik a kezét, amitől azután se köpni, se nyelni nem tud. Ő tehet róla, miért nincs nála lerakódásoldó szopogatós, amitől azután olyasféle váratlan helyzetben, mint amilyen egy lánykérés, legalább köpni és nyelni is tudna. Boldogan és talán még egyszerre. Ám ha bántja, hogy az kérte meg a kezét, akinek nem szívesen adná oda, arra is van orvosságféle, olyan, ami akár tizenkét órán keresztül is csökkenti a lelki fájdalmat. Sőt négyszer hatásosabban küzd a lelki lepedék ellen. Amikor nem könnyű szavakba önteni azt, amit már évek óta elmondanál. 

Tudjuk, hogy a férfinátha próbára teszi a párkapcsolatot, hogy a szilikon parabént a tesztelők kilencvenhat százaléka ajánlja, és azt is, hogy negyven éves kor felett a csontok már nem a régiek. Ezt onnan tudhatjuk, hogy ha a balerina nipp leesik a polcról, darabokra törik. Ne feledjük, hogy az a gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású termék, amit ezzel a szerencsétlen, semmiről sem tehető, alázuhanó porcelánbalerinával reklámoznak, nem arra való, hogy összeragasszuk vele a balerina nipp darabjait, hanem arra, hogy a saját csontjainkba építsük bele. S ha a fejfájás már elviselhetetlen és győz a fájdalom, ne vágjuk földhöz a porcelán balerinát. Legalábbis ne azt vágjuk földhöz. Főleg akkor ne, ha a pigmentfoltok miatt idősebbnek érezzük magunkat, mint ahány évesek vagyunk. 

Szóval, miként a reklám sugallja, ne kezeljük tabuként a viszkető érzést sem, nyíltan beszéljünk róla és legyünk újra önmagunk, hogy az egész családnak szép álma lehessen! A hollywoodi thrillerhős, John Wick (a harmadik felvonás hamarosan a mozikban!),  a rémkirály is büszke lehetne, hogy ilyen szép álmokat, szerző, gvajfenizint és fenilefrint tartalmazó, vény nélkül kaphatót neveztek el róla. És végezzünk otthon is derekas munkát (ez egy derékfájdalmat csillapító szer szövegkísérete), csípjük nyakon a derékfájdalmat, csípjük nyakon a test más pontjain jelentkező fájdalmat! Az éles fájdalom ugyanis sokszor hirtelen támad! Hiszen, miként a képernyőről ránk vigyorog a gyógyhatás reklám: Mozogni jó! Igaz, ezt már Móricz Zsiga bácsi is kijelentette Gyalogolni jó! - formában, de az ő idejében még Ábel nem kérdezte meg: De miért?


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ