RSS Feed

Bukta volt kedves zsűri, bukta

Dalia László - 2019. 02. 25. 8:00:56 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bukta volt kedves zsűri, bukta

A Dal döntője után Pápai Joci örülhetett, ő megy az izraeli Euroviziós fesztiválra, de a nézők zúgolódnak, hogy a zsűri eleve kizárta a legesélyesebb jelöltet, a Roses című dalt előadó The Middletonz duót. Sajnos, igazuk van, ez a zsűri azt sem nagyon tudta, hogy miről kell szavaznia. Ez a tévés vetélkedők csődje.

A nézők a Dal nyertesének kihirdetése után joggal zúgolódtak. Sokan azt írták, ha már csak a zsűri által szelektált négyes mezőnyből lehetett választani, Pápai Jocinak és Vavra Bencének szurkoltak, de biztosak benne, hogy az Eurovízión Magyarország indulója nem ér el olyan jó helyezést, mint ha a The Middletonz mehetett volna Izraelbe. Kétségtelen, hogy a nézőknek ezúttal is igazuk van, mert a zsűri által kiválasztott négyesből ők a legjobbat, Pápai Jocit hozták ki győztesnek, de a Kállay Saunders András és holland társa által előadott Roses lett volna a legesélyesebb Tel Avivban. Vajon a zsűri miért nem tudta ezt? Egyébként már a döntőbe is a közönség juttatta be őket, tehát valami nagyon nem klappolt. Az igaz, hogy nekik már nem nagyon lehet tanácsot adni, hiszen igazi profik. 

Természetesen nem Nagy Feró és Mező Misi a hibás, hogy egyetlen pontot sem adtak Kállay Saunderséknak, hanem aki őket megválasztotta zsűrinek. Both Miklós és Vincze Lilla is csak 4 pontos adtak nekik  de ők legalább bevették a legjobb négybe. Ellenben Nagy Feró 10 pontot adott Nagy Boginak és Mező Misi 6 pontot az Acoustic Planetnek, miközben egyik produkció sem üti meg az Eurovíziós mércét, tehát esélyük sem lett volna a legjobbak közé kerülni. Persze Both Miki is 10 pontot adott adott az Acoustic Planetnek, és Vincze Lilla is 6 pontot Nagy Boginak, tehát ők is össze-vissza pontoztak, mintha nem tudnák, miről szól az a verseny.

Szögezzük le, a zsűri által kiválasztott négyesből kétségtelen a cigány motivumokkal is gazdagított Caramel dal, amit Pápai Joci adott elő, volt a legjobb, így a közönség jól voksolt. Ám miért nem került be a Roses, amely valóban világszínvonalú produkció, ahogy korábban Vincze Lilla fogalmazott? Nos, valószínűleg azért, mert a zsűri alkalmatlan volt és elfelejtette, hogy hova, milyen fesztiválra kerül a győztes dal. Másra nem merek gondolni, mert az már összeesküvés elmélet lenne. Hogy kerülhetett be a legjobb négyesbe egy közhelyekkel megspékelt, gyenge táncdallal Nagy Bogi vagy egy amúgy kellemes táncdallal és a hangját az öltözőben hagyott énekesnővel az Acoustic Planet? A személyes szimpátia ilyenkor magánügy, hogy Nagy Ferónak tetszik az énekesnő és zsűrizés helyett udvarol, hát neki talán elnézzük, viszont inkább egy celeb-műsorban lenne a helye. Vincze Lilla ömlengéseiből kicsit sok volt, Mező Misi is elvétette néha a hangot, amikor például a  rockbanda énekesével a sztárillemtanról beszélt, holott nemcsak az egy sor szöveggel volt baj, hanem az énektudással is. Nekem Both Miklós az óriási csalódás, aki mégiscsak ragyogó zenész, sőt már-már tudósember egy másik műfajban. Bukta volt, kedves zsűri, bukta.

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ