RSS Feed

Petruska nem érti

blikk - 2019. 02. 19. 18:09:55 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Petruska nem érti

A Grammy-díjas amerikai Vampire Weekend együttes White Sky című számának dallama nagyon hasonlít a magyar előadó szerzeményére, s egy szakértői véleményre alapozva az NTVA kizárta a versenyből Petruskát, aki a Facebook-oldalán reagált.

– A műsorpróbán már zenélésre készen, bedrótozva álltunk a színpadon, amikor a stáb félrehívott, hogy szeretnének velem beszélni. Megosztották az előző nap befutott szakértői véleményt, ami szinte sokkolt – írta Petruska, aki nem ért egyet a szakvéleménnyel. – Mivel a dalom a popzenében használt három legalapvetőbb dúr hármashangzatra épül, és a blueszenékre is jellemző shuffle ritmusban van, ha valaki mindenáron találni akar valamit, könnyen fog. Ez azonban nem jelent automatikusan plágiumot. A szakértői véleményt elolvastam, a műsorkészítők döntését tisztelettel tudomásul vettem. Mindezzel együtt vitatkozom az ítélettel. Nem kívánom visszaküzdeni magam A Dal 2019 mezőnyébe, ám nem hagy nyugodni, hogy dalszerzőként ilyen méltatlan helyzetbe kerültem.

A történtek után szerettük volna megszólaltatni a zsűritag Nagy Ferót (73), aki két hete a frissen műtött térdével a műsorban az asztalon táncolt, annyira tetszett neki ez a dal, ám az MTVA nem engedte, hogy az ítészek nyilatkozzanak.

A Ripost megírta, hogy Petruskának 500 ezer forint kötbért is kellene fizetnie a szabályok szerint, ám mint azt megtudtuk, a közmédia eltekintett ettől. A kizárás másik következménye, hogy Petruska helyett Oláh Gergő folytathatja a versenyt.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ