RSS Feed

Orbán korán kelt Jeruzsálemben

bors - 2019. 02. 19. 12:55:44 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Orbán korán kelt Jeruzsálemben

A Ripost ér­te­sü­lése sze­rint a szo­kott­nál kissé ko­rábbra, haj­nali 5-re ál­lí­totta be ma reg­gel az éb­resz­tőórát a ma­gyar mi­nisz­ter­el­nök. Nem min­den­nap ébred az ember a világ talán leg­hí­re­sebb vá­ro­sá­ban, három val­lás szent he­lyén, Je­ru­zsá­lem­ben.

A mai tárgyalások ugyancsak fontosak. Orbán Viktor Izrael miniszterelnökével Benjamin Netanjahuval és Andy Harris-szel a neves republikánus amerikai kongresszusi képviselővel találkozik, - aki fontos szerepet játszott abban, hogy az USA fővárosaként ismerje el Jeruzsálemet. ( Ráadásul deklaráltan magyarbarát kongresszusi képviselő)

Mintegy lelki bemelegítésképpen a magyar miniszterelnök úgy döntött, hogy kora reggel meglátogatja a Szent Város néhány ikonikus helyszínét. Először az Olajfák Hegyére ment fel ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra, nem beszélve arról a semmivel össze nem hasonlítható hangulatról, amit a híres bibliai helyszín sugároz.

Orbán Viktor ezután a közelben, a Gecsemáné kertben található templomhoz indult, amelyet azon a helyen emeltek, ahol valaha Júdás rátalált az imádkozó Jézusra.A néhány perces reggeli elmélyülést egy be nem tervezett alkalmi beszélgetés követte a templom papjával, aki örömmel köszöntötte a magyar miniszterelnököt, közvetlenül a reggeli szentmise előtt.

Aztán alig egy óra múltán máris felpörögtek a diplomácia fogaskerekei és nyomban megkezdődött az első tárgyalás a neves magyarbarát amerikai politikussal Andy Harris-szel. A baráti megbeszélésen részt vett Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter is.

Andy Harris Maryland állam kongresszusi képviselője fontos politikus Izraelben is. Sokat tett azért, hogy az USA Jeruzsálemet ismerje el Izrael fővárosának. Andy Harris régóta elkötelezett támogatója Magyarországnak is. Ezután Orbán Viktor vendéglátójával Benjamin Netenjahuval folytat majd tárgyalásokat

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ