RSS Feed

Négykerekű olasz „lándzsa”

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 02. 19. 12:39:55 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Négykerekű olasz „lándzsa”

Abban nincs semmi meglepő, hogy a jóléti, alpesi mini köztársaságban 2019 elején is a "nagy szomszédok" autói a legkelendőbbek. A német VW, Mercedes, BMW és Audi szerte a világban keresett márkák. Most lássuk, hogy mely modellek kereskedői vannak bajban!?

A hivatalos értékesítési statisztikák szerint évente csupán néhány darab Lancia talál vevőre Svájcban. Az itáliai "lándzsáknál" jobban fogynak a tuningolt, bajor BMW Alpinák (51). A szintén sportos, drága Aston Martin és az Infiniti összesen alig félezer példányban kelt el. A Chevrolet, a DS, a Lexus szintén nem lettek tömegjárművek a négynyelvű országban. E márkákért idén sem tolonganak az igényes a svájciak.

Ugyancsak ezer darabnál kevesebbet helyeztek újonnan üzembe a kimondhatatlan nevű, ázsiai Ssangyong-okból és a legendás, olasz Maseratikból. 2019-ben várhatóan ritka látvány marad a svájci utakon az elegáns Jaguar és a pöttömyni Smart. A Mitsubishi és az Alfa Romeo kereskedők is alig átlag napi tíz darabot tudnak eladni járműveikből. A tengerentúli Jeep sincs ott a legkedveltebb típusok huszas toplistáján.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ