RSS Feed

Sorba állnak Grujicért

index - 2019. 02. 09. 8:29:54 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Sorba állnak Grujicért

Elkezdődött a póker Marko Grujicért - állítja a legnagyobb német bulvárlap, a Bild. A 22 éves szerb védekező középpályás kölcsönben van Dárdai Pál csapatánál, a Herthánál, a Liverpooltól szerezték meg.A magyar edző azt mondta róla, életében először a felső polcról kapott játékost, és adatokkal is szemléltette, mennyire fontos a játéka. Januárban nyilatkozta ezt az Indexnek.

Ha a szerb Grujic kezdett, és sokat játszott, 2,4-es a pontátlagunk, erre azt hiszem, nyugodtan elmondható, hogy viszi a hátán a csapatot. Ilyen átlaggal a Bajnokok Ligájára is esélyesek lennénk, ilyen átlaguk a dobogós csapatoknak van.

Ha nincs ott a pályán, 0,7-es pontátlagot értek csak el, ami lényegesen hátrább rangsorolná őket, a kiesésért kellene harcolniuk.

Grujic a szerb válogatottban már nyolcszor játszott, tagja volt a világbajnokságon szereplő keretnek is. A 2015-ös U20-as világbajnokságon a győztes Szerbia alapemberének számított.

A játékost tavaly már a Cardiff kölcsönvette, mert nem fért be a Liverpoolba. A szerződése azonban 2023-ig szól az angol klubbal, ezért nem könnyű őt megszerezni.

A berliniek célja nem lehet más, minthogy még egy évre kölcsönvegyék, ezért Michael Preetz már a héten megtette a szükséges lépéseket.A középpályás jól érzi magát Dárdai csapatában, de a fejlődéséhez nagyon kellene, hogy ne csak a Bundesligában, hanem legalább az Európa Ligában is kipróbálja magát. ha ez összejönne, akkor örömmel maradna. Ha nem, akkor vélhetően továbbáll, ami nem lesz nehéz, mert már eddig tíz klub jelentkezett be érte, vannak a Bundesligából is.

A Hertha kiesett a Német Kupából szerdán a Bayern ellen, ezért egy esély az EL-re elúszott, a legjobb hat közé viszont nem reménytelen a bekerülés. A berliniek a 9. helyen állnak a ligában 20 forduló után, de csak 3 pont a távolság a hatodiktól. Más kérdés, a Wolfsburg az előző hétvégén mindhárom pontot elvitte Berlinből.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ