RSS Feed

A genovai példa

Dalia László - 2019. 02. 06. 8:00:18 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A genovai példa

Magyarországon nem szokás 18-19 éves játékosokat beépíteni a csapatba, az MLSZ is feladta azt a szándékát, hogy ezt díjazza. Nálunk inkább lejátszott külföldi zsoldosokat alkalmaznak, ők állítólag kevesebbet kérnek és jobbára ingyen megszerezhetők. A többségük persze fabatkát sem ér, de ez csak később derül ki. A minap egymillió eurót fizetett a Genova egy 19 éves magyar játékosért.

Schäfer András még levegőt sem kapott Genovában, s már kétszer pályára lépett. Épp olyan elszántan vetette bele magát a küzdelembe, mint amikor egy éve bemutatkozott az MTK-ban, s edzésen a nagy öreget, Torghelle Sándort sem tisztelte. Így aztán Del Pieró nevelő edzője, Carlo Sabatini is megdicsérte. "Egy nagyon dinamikus labdarúgó, mindig ott van, ahol a játék zajlik, és nagyon tiszta a labdakezelése is. Több más dolog mellett azt emelném ki leginkább, hogy ezekhez a kvalitásaihoz rendkívüli elszántság és agresszivitás társul."

Magyar játékosról már rég nem olvashattunk efféle sorokat, de mielőtt azt hihetnénk, hogy Schäfer már a helyén van és senki sem állíthatja meg, érdemes odafigyelni Dárdaira, aki finoman kommentálta az igazolást.Megjegyezte, hogy az egymillió euró arrafelé nem pénz, tehát egyáltalán nem biztos, hogy játszatni is fogják a magyart, miután a Genova kerete fölöttébb erős. És Dárdai ezek után is azt tartaná jónak, ha minél több magyar játékos kerülhetne fiatalon külföldi klubokba, mert otthon nem szereznek igazi rutint, nem fejlődnek eleget.

Dárdai tehát visszarántott bennünket a földre, de úgy tűnik nem mindenki olvasta, vagy csak nem értették amit mond. Ugyanis az itthoni környezet úgy kommentálta Schäfer eladását, hogy lám, lám, mégis csak jók a magyar edzők, nem kell őket lebecsülni. Nos, ez a mentalitás viszi újra és újra sírba a magyar focit, hiszen ha ők ilyen nagyra tartják magukat, akkor a horvát, szerb, ukrán edzők mit mondhatnának, amikor komoly. pénzekért adnak el évente több tucat játékost nagy kluboknak?

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ