RSS Feed

Már nagykorú a Focus

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 02. 05. 12:07:37 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Már nagykorú a Focus

A minap Bécsben {Vienna Autoshow 2019} már az új évad típusaival is megismerkedhetett a publikum. Nagy érdeklődés előzi meg a komfortosabbá és elegánsabbá varázsolt, ötödik generációs Ford Focus bemutatkozását.

Jó húsz esztendeje, az ezredforduló küszöbén debütált az Escortot váltó Focus széria. A Ford ezen megbízható, de kissé unalmas modelljéből, többféle karosszéria variánssal és erőforrással eddig összesen több, mint 16 millió példány értékesítettek világszerte – jobb- és baloldali kormánnyal. A Genfi-tónál 2019 márciusában, a svájci mustra mezőnyében persze nem a vadi új Ford Focus lesz a kompakt kategória egyetlen sztárja.

Hiszen például Németországban, akárcsak a sógoréknál is évtizedek szinte óta verhetetlen bajnok a Volkswagen Golf. A '74-ben debütált Bogár rokon hetedik nemzedéke igen sikeres és kelendő lesz a perceken belül megvásárolható, nyolcadik generációs tökúj széria is – főleg benzines kivitelben. A  „Kompaktklasse” másik fontos, de kevésbé sikeres szereplője az Opel Kadettet a 90-es években váltó Astra család – immáron francia tulajdonban.  A Peugeot 308-as és Renault Mégane is ebben a szegmensben keresi a vevők kegyeit és akkor az ázsiai riválisokról – pl. Hyundai i30 – még szót sem ejtettünk.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ