RSS Feed

Szlovákia: 500 kilométernyi autópálya

Új Szó Online - 2019. 02. 04. 13:00:01 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Szlovákia: 500 kilométernyi autópálya

Ha megvalósulnak a közlekedési minisztérium tervei, akkor idén az autópályák és a gyorsforgalmi utak hossza együttesen meghaladja az 500 kilométert. A teljes Kassa–Pozsony autópálya ennek ellenére továbbra is csak távoli álom - írja a pozsonyi Új Szó Online

Szlovákiában jelenleg 481 kilométernyi autópálya és gyorsforgalmi út van, a tervek szerint idén további 28 kilométerrel bővül a hálózat a D1-es autópálya Zsolnát és Kassát elkerülő szakaszainak köszönhetően. „A tavalyi év a projektek előkészítése, a versenytárgyalások kihirdetésének éve volt, idén viszont már reális, hogy több szakaszt átadhatunk, bízom benne, hogy nem lesznek komplikációk” – mondta lapunknak Érsek Árpád (Híd) közlekedési miniszter.

Bár a D1-es sztráda befejezése még messze van – a legkorábbi időpont 2026 lehet –, de jó hír, hogy idén minden jel szerint sikerül átadni a Hričovské Podhradie–Lietavská Lúčka közti 11,3 kilométeres szakaszát 2,6 kilométeres bekötőúttal. Ez a D1-nek az a része, amelynél fennállt a veszély, hogy a mezőn ér véget, ugyanis későn rendelték meg a zsolnai bekötőutak megépítését. 
A Nemzeti Autópálya Társaság (NDS) megvárja, míg elkészülnek a bekötőutak, s utána nyitja meg a sztrádaszakaszt, becslések szerint 2019 második felében. A gond, hogy a sztráda Lietavská Lúčka után nem folytatódik, a sofőröknek így vissza kell fordulniuk Zsolna felé, a túlterhelt 18-as főutat kell használniuk, ha kelet felé autóznak. A Lietavská Lúčka–Dubná Skala között található az immár hírhedt Višňové alagút, amelyet jelenlegi építője nem tud befejezni, a munkák már most egy évet késnek, az állam pedig keresi a pótmegoldást.

 Fotó: das.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ