RSS Feed

Félmillió dollár a törött bordákért

mti - 2019. 02. 02. 8:00:30 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Félmillió dollár a törött bordákért

Egy bírósági döntés értelmében Rand Paul (képünkön) kentuckyi republikánus szenátornak 580 ezer dolláros kártérítést kell kapnia a szomszédjától, aki megtámadta a politikust és eltörte a bordáit.

A szenátor a bírósági döntés után közleményben hangsúlyozta: reményei szerint "az ítélet egyértelmű üzenet, hogy az erőszak nem válasz - soha és sehol". 
    A szenátor 2017 őszén kentuckyi otthonában fűnyírás közben összeszólalkozott a szomszédjával a kert rendben tartása miatt, mire a szomszéd nekitámadt és három bordáját is eltörte. A törések miatti kötelező fekvéstől Paul tüdőgyulladást is kapott. A politikus pert indított, amelyben szerdán hoztak ítéletet. 
    A három napig tartó tárgyaláson a politikus tanúvallomásában elmondta: amikor szomszédja, René Boucher nekirontott, percekig alig kapott levegőt és az életét féltette.
    Boucher bűnösnek vallotta magát, de azzal védekezett, hogy "elege lett" a szenátornak abból a szokásából, hogy a levágott füvet és más kerti hulladékot rendszeresen a közös kerítésük mellé bálázta. A 60 éves férfi - aki a szenátorhoz hasonlóan szintén orvos - leszögezte, hogy a támadásnak nem voltak politikai okai.
    A bíróság 375 ezer dollárt büntetésként, a többi összeget pedig a fájdalomért és a szenvedésért, valamint az orvosi költségekre ítélt

Fotó: wmky.org
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ