RSS Feed

Ópiumkeringő a Magyar Színházban

Sándor Erzsi - 2019. 02. 01. 13:00:32 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Ópiumkeringő a Magyar Színházban

Február 15-én mutatja be a Magyar Színház az Ópiumkeringőt. Nevezzük szerzői-színházak. Szerzői film az, amikor a forgatókönyv írója és a rendezője egy személy. A Magyar Színházban ilyen szerző színházra készül Lengyel Ferenc, aki íróként is jegyzi az Ópiumkeringőt és rendezőként is.

A próbafolyamat közepén Pataki Szilvia még próbaruhában, smink és egyéb fodrászolás nélkül keresi önmagában és a szövegben azt a nagyon is hús-vér-élő valakit, akit valaha Karády Katalinnak hívtak és egy kicsit mindenki ismeri. 
Az előadásban az egykori filmdíva kívetítőn is megjelenik majd Pataki Szilvia arcában. Hiszen ha valaki a celluloidon élte  az életét arról érvényesen lehet beszélni kamera által intim közelikben. 
Lengyel Ferenc és Pataki Szilvia a darabban a kiszolgáltatottság, a fájdalom, a szerelem, a bizalom belső útjait járják és mutatják meg.
Ópiumkeringőznek. 
Közben szól a jazz, a zene, a Karády slágerek amelyek így a Modern Art Orchestra átiratával és közreműködésével valódi partneri kapcsolatot sejtetnek, bár még csak a próbák folynak.

Fotó: pestimagyarszinhaz.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ