RSS Feed

Hol lehet Londonban Túró Rudit kapni?

Dalia László - 2019. 01. 18. 8:00:10 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hol lehet Londonban Túró Rudit kapni?

Ha valaki azt hinné, hogy az Angliában élő magyarokat a brexit idegesíti, az téved. Ők biztonságban érzik magukat, s eszükbe sem jut hazajönni. Ha nagyon rosszra fordulna a helyzet, továbbmennének Németországba. A hvg munkatársa szerint a londoni magyarok körében az igazán fontos kérdés az, merre lehet olcsó albérletet találni, illetve hol lehet Túró Rudit kapni.

Lehet, hogy bennünket jobban foglalkoztat a brexit, mint az angliai magyarokat. Ők úgy érzik, hogy ott szükség van a munkájukra, s egyébként sincs idegenellenesség. Persze, ha nagy leépítések jönnek az angol cégeknél, akkor többüket az is érintheti, de a megkérdezettek egyike sem gondol hazatérésre, legfeljebb tovább állnak egy vagy két országgal. Ezen persze legfeljebb a magyar kormány emberei csodálkoznak, akik mit sem okultak a "Gyere haza magyar!" akció kudarcából, miközben persze tavaly áprilisban nem  támogatták, hogy az ottaniak szavazzanak, hiszen jól tudták, nem rájuk voksolnak.

A vidéki angolokat épp úgy megetették, mint itthon a tájékozatlan szavazókat, s így győzött a brexit. Azóta már közülük sokan rájöttek, hogy számukra is hátrányos lesz, ha kilépnek az unióból. Tehát ha a legjobb forgatókönyv jön be, s megismétlik a voksolást, születhet racionális döntés és ahogy az Európai Unió vezetői mondták, semmi akadálya annak, hogy a britek maradhassanak. Igaz, Juncker azt is hozzátette,hogy most már jó lenne, ha eldöntenék, mit akarnak. Az már csak a hab a tortán, hogy miközben Theresa May Canossát jár, a brexit szavazást meghirdető Cameron ex-miniszterelnököt kocogás közben érte a BBC, aki elmondta, hogy nem bánta meg a népszavazás ötletet. Gratulálunk, a magyar parlamentben is találnánk még neki helyet. Sok hasonszőrűre lelne.

Az egyik londoni magyar nevetve mondta a riporternek, hogy miért jönne haza, amikor négyszer annyit keres, mint itthon és még jól is érzi magát a bőrében.Ha csökkenne a bére, még mindig jól ellenne, túlóra nélkül is. Duplán hiányoznak ők itthonról, a kreativitásuk épp úgy, mint a voksaik a választásokon. Ám a mai fiatalok már úgy szocializálódtak, hogy egy életük van, s  elsősorban magukra gondolnak. Ugyan, ki ítélheti el őket?

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ