RSS Feed

Bombafenyegetés Németországban

mti - 2019. 01. 11. 18:17:16 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az e-mailben érkezett fenyegetések miatt kiürítették a potsdami, a magdeburgi, az erfurti, a wiesbadeni, a saarbrückeni és a kieli tartományi bíróság épületét.A legtöbb levél névtelen volt, kivéve a kieli bíróságra vonatkozót, amelyben egy bizonyos "nemzetiszocialista offenzíva" fenyegetett robbantással - számolt be róla a helyi rendőrségre hivatkozva az ARD országos köztelevízió.

    Fenyegetés érte a hamburgi tartományi bíróságot is, de ott a hatóságok nem rendelték el az épület kiürítését. 
    Potsdamban - Brandenburg tartomány fővárosában - viszont kiürítettek egy egész épületegyüttes, amelyben a tartományi bíróság mellett több további igazságszolgáltatási szerv működik több száz dolgozóval. A helyszínt robbanószer keresésére kiképzett kutyákkal kutatták át a tűzszerészek. A Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaság jelentése szerint robbanószert vagy gyanús tárgyat nem találtak
    Délutánra az összes többi helyszínen is befejezték a vizsgálatot, veszélyes vagy gyanús anyagot vagy tárgyat nem találtak. Katarina Barley szövetségi igazságügyi miniszter elítélte a bombafenyegetéseket, közleményében hangsúlyozta, hogy "a független igazságszolgáltatás és demokratikus közösségünk ellen intéz támadást, aki bíróságokat fenyeget". 
    Az utóbbi hetekben más németországi bíróságokat is megfenyegettek robbantással, ezek az esetek is rendre vaklármának bizonyultak.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ