RSS Feed

A csütörtöki hölgyek csütörtökön mutatkoznak be

Naszály György-Szegő Hanna - 2019. 01. 11. 13:00:14 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A csütörtöki hölgyek csütörtökön mutatkoznak be

Stílusosan csütörtökön, január 17-én mutatja be a Spirit Színház Lolleh Bellon A csütörtöki hölgyek című darabját, melynek rendezője Szitás Barbara. Az előadás egyik főszereplője Papadimitriu Athina (képünkön).

Három idős, vérbeli párizsi hölgy, Sonia, Marie és Helene csütörtök délutánonként együtt teázik. Mindez játékos, mozgalmas formában, hiszen a nők mindig szórakoztatóak. Nem?
Valószínűleg mindenki ráismer egy-egy barátjára, ismerősére vagy önmagára egy csütörtöki hölgyben.  Csütörtökönként minden szóba kerül: a múlt, a gyerekkor, a szerelmek, a család, a mindennapok kis örömei és kudarcai. Mindig megvitatják aktuális gondjaikat. Jelmezbál, részvények, kriptabővítés, sütés, fogpótlás, tévéműsor, gyereknevelés, munka, öregedés, halál.


Az írónő, aki maga is színésznő, teljes beleérzéssel éli és írja meg ezeknek a hölgyeknek az életét. Miközben pereg előttünk a játék, nyilvánvalóvá válik, hogy franciák, oroszok, magyarok nagyon hasonlítunk egymásra. Legalábbis az asszonyok.
"Nem vagyok író. Soha életemben nem ültem le íróasztalhoz. Kószálok a városban, ábrándozom. Kis papírdarabkákra párbeszédfoszlányokat jegyzek fel. Soha nem gondolok ki nagy elméleteket. Én az érzéseimmel gondolkodom."

Szereposztás:
Sonia Papadimitriu Athina

Marie Szabó Éva

Helene Borbáth Ottília

Jean Jerger Balázs

Victor Mészáros Tamás


Fordította: Szántó Judit
Díszlet: Spirit
Jelmez: Katona Bálint
Rendező: Szitás Barbara

Fotó: youtube.com
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ