RSS Feed

Régi és új kedvencek

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 01. 09. 10:47:45 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Régi és új kedvencek

Addig is, amíg január 10-én szélesre tárja kapuit a bécsi mustra {Vienna Autoshow 2019} lássuk, hogy melyek voltak 2017-2018 kedvenc típusai? VI. Fülöp király napsütötte birodalmában például a - hajdan a Fiattal, ma a Volkswagennel rokon - Seat vezeti az eladási listákat.

A járműiparral rendelkező régiókban jobbára a belföldi márkákat részesítik előnyben a vevők. Hazánkban 2018 végén is keresettek a Suzuki típusai. A német nyelvterületen a Volkswagen a sztár. VI. Fülöp király napsütötte birodalmában pedig a (hajdan a Fiattal, ma a Volkswagennel rokon) Seat vezeti az eladási listákat. A vevők fele-fele döntött az elmúlt években benzines, illetve dízel modell mellett. Az elektromos autók piaca egyelőre nem jelentős. A legkelendőbb típus hagyományosan a Spanyolországban összeszerelt Seat Ibiza és a Leon. Az Opel Corsa bronz érmes volt, s 2018-ban is jól fogynak az alsóbb árszegmens típusai.

A cseheknél a belföldi gyártású ©koda  a kedvenc, s ez a helyzet Finnországban is. Dániában viszont a Peugeot 208-as vezette sokáig az eladási listákat: továbbá keresettek a Nissan Qashquai-ok és a VW Polo-k is. II. Erzsébet királynő birodalmában a Ford Fiesta/Focus a legnépszerűbb, s havi 6-7 ezer jobbkormányos Volkswagen Golf is vevőre talál. Nyugati szomszédainknál - akárcsak az NSZK-ban - hagyományosan a Golf/Polo páros a legkedveltebb új autó, s ez Svájcban sincs másként.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ