RSS Feed

Mesék, mondák, szerelmes sztorik

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 01. 07. 8:00:37 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Mesék, mondák, szerelmes sztorik

Egy asszony két vétkecskéje címmel jelent meg a budapesti Fekete Sas Kiadónál Kóka Rozália új kötete. A jó 300 oldalas, bukovinai székely, gyimesi és moldvai csángó népi szerelmes történetek, mesék, mondák gyűlteménye izgalmas, kortörténeti olvasmány.

„Egy asszony két vétkecskéje - népi szerelmes történetek, mesék, mondák, legendák eredeti gyűjtések alapján”, olvashatjuk a 2018-as budapesti könyv beharangozójában. A szerző nem más, mint Kóka Rozália, a Népművészet Mestere. A Magyar Örökség díjas mesemondó, a Magyar Művészeti Akadémia tagja „ezúttal felnőtteknek szóló, a nő-férfi kapcsolat témakörét felölelő, bukovinai székely, gyimesi és moldvai csángó történetekkel kedveskedik“. Péter László illusztrációi mesteri módon illeszkednek a legendamesék, hiedelemtörténetek világához.

"A hol szomorú, hol víg históriák zöme (kivéve a kötet néhány, balladaian tragikus epizódját!) azt bizonyítja, hogy igenis megbízható szivárvány a szerelem. Az embernek az életörömmel, életigenléssel kötött, el nem pusztítható, meg-megújuló szövetsége. Így és ezért - ha van értelmünk és szívünk a megértésre - lehet igazi könyvsláger az Egy asszony két vétkecskéje” - írja bevezető esszéjében Petrőczi Éva.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ