RSS Feed

Egy svéd, aki lehúzta az Omegát

hvg.hu - 2019. 01. 04. 17:33:52 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Egy svéd, aki lehúzta az Omegát

Éveken keresztül károsította meg az Omegát egy német férfi - állítja a zenekar billentyűse, Benkő László. Hosszú éveken keresztül élt kiválóan a zsebre tett jogdíjakból a szélhámos, aki engedély nélkül árusította ki a zenekar lemezeit szerte Dél-Amerikában - mondta el a Blikknek Benkő László.

„Amikor a zenekar egy nemzetközi kiadóhoz igazolt, egy külsős menedzser kapta a terjesztési feladatokat. Egy Svédországban élő német állampolgár lett a kiválasztott, a feladata nyilvánvalóan az volt, hogy a nemzetközi piacon árusítsa a zenekar jogdíjait, ám ő úgy látta jónak, hogy titkon a saját szakállára is elad néhány országba.” Brazíliába, Argentínába, sőt, egész Dél-Amerikába ő értékesített, ezzel pedig szép pénzt rakott zsebre, amiből a zenekarnak egy fillér sem jutott.

Benkő szerint nehéz már számszerűsíteni, amit kivett a zsebükből, de talán százmilliós nagyságrendről is szó lehet. A billentyűs arra is kitért, hogy amint kiderült a turpisság, a svéd hatóságokkal együttműködve próbálták megtalálni a csalót, aki azonban köddé vált, éveken át hiába kutattak utána a nyomozók.

Fotó: mandi emese
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ