RSS Feed

Elba-parti autós vétkek

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 01. 02. 9:07:55 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Elba-parti autós vétkek

Európa legnagyobb - nem fővárosi rangú -metropoliszában gyakoriak a közlekedési ellenőrzések. Egy téli napon 140 északnémet rendőr összesen 385 járművet kontrollált. A sofőrök kétötöde "színvaknak"bizonyult.

Az 1,8 millió lakosú Hanza-cityben mindennapos gond, hogy gyalogosok, biciklisták, motorosok és autósok igen gyakran hajtanak át a piros jelzésen. 2018-ban tucatnyi súlyos baleset történt Hamburgban a durva szabálytalankodás miatt. A 140 zsaru a koratélen kontrollált közel 400 jármű vezető közül 160 személyt kapott raja, amint tilosban robogott.

Több teherkocsi sofőrjétől is elvették a jogsit. Egy peches lengyel bő egy tonnás rakománnyal terhelte túl járgányát, míg egy honfitársa ittasan hajtott át a piros lámpán. Félszáz polgár mobiltelefonozva gurult, 37 esetben pedig gond volt a gépjárművek műszaki állapotával, papírjaival, illetve a szállított árú biztonságos rögzítésével.  A hatóság hóvégi közleménye szerint a szigorú közúti ellenőrzések decemberben is folytatódnak Németország legforgalmasabb kikötővárosában.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ