RSS Feed

Román roncsderbi

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 01. 01. 9:35:47 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Román roncsderbi

II. Erzsébet királynő birodalmától úgy 600 kilométerre állítottak meg e télen német közlekedési rendőrök egy túl gyorsan suhanó, külföldi rendszámú buszt. A román állampolgárokkal zsúfolt, emeletes jármű már régi ismerőse a Rajna-vidéki egyenruhásoknak.

A Nagy-Britanniába tartó autóbuszt az A4-es sztrádán intették le a zsaruk. A gépjármű papírjainak ellenőrzésekor hamar feltűnt a német egyenruhásoknak, hogy a román rendszámú „Reisebus”-t 2017 januárjában pocsék műszaki állapota miatt, ugyanott, Köln közelében kivonták a forgalomból. A gyorshajtó sofőr nem tudta megmagyarázni, hogy a repedt szélvédős, erősen füstölő járgánya miért, s hogyan kaphatott Romániában új rendszámot.

Addig is, amíg az olajat csepegtető buszt kontrollálták a rendőrök, a 85 külhoni utasból ketten elmentek egy közeli élelmiszeráruházba lopni. A kamasz páros lebukott. A 15, illetve 16 éves fiúkat, valamint a 43 esztendős járművezetőt nem vették őrizetbe, csak feljelentették őket, s több száz eurós kaució ellenében folytathatták útjukat Anglia felé. Persze nem a roggyant buszukkal, hanem a közeli Belgiumból érkezett cserejárművel. 

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ