RSS Feed

Kívánom! 2019

Regös István - 2019. 01. 01. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kívánom! 2019

Akik szállodát választottak, azok közül a legtöbben a tucatnyi, Hunguest Hotels szállodalánchoz tartozó vendéglátóhely mellett döntöttek. Ezek a szállodák az idén is elképesztő kínálattal várták szilveszterező vendégeiket a Mátrában, Szegeden, Egerben, ahogyan a Balatonnál a Hunguest Hotel Pelion, vagy a Hunguest Hotel BÁL Resort is. Úgyhogy kedves olvasóim remélem, jól kivigadták magukat!

Volt derű, móka, kacagás szilveszterkor? Remélem, jól teltek a karácsonyi ünnepek és az óévbúcsúztatók is! Bízom benne, hogy legalább néhány napra megfeledkeztek a bajokról, a settenkedő gondokról. Karácsonykor, szilveszterkor talán a legszegényebbek is fedélhez jutottak és fűtött szobákban, meleg étellel ünnepelhettek. Még az is lehet, hogy ezekben a napokban ők is kaptak ajándékot. Csak a gyerekekért aggódtam. Azt kívántam, hogy az ő szemük is csillogjon, mert a szeretet, a vidámság ünnepén remélhetőleg nekik is jutott ölelés. 2019-ben, a most kezdődő újévben kívánom, akarom, hogy elsősorban a gyerekekre süssön le a nap, hogy ne érdekeljen bennünket, miként, milyen módon, de gyermekhez méltó sorsuk legyen. Kívánom, hogy ez a kifejezés, gyermekszegénység, a szegénységgel együtt végleg tűnjön el! Senki se éhezzen, ne nyomorogjon, a gyerekek pedig különösképpen ne!

Vendégszeretet

2019-ben kívánom, hogy a szegények iránti kitüntető figyelem cselekvéshez vezet és lesz is eredménye. Csak akkor juthatnak sokan legalább fedélhez 2019-ben, ha van közös akarat. Mert egyéni kezdeményezésekkel legfeljebb tüzet lehet oltani, a hajléktalanok ezreit pedig átfogó tervek segíthetik otthonhoz. 2019-ben kívánom, hogy sok-sok tízezer ember képzettségének megfelelő munkához jusson, mert csak így fejlődhet a hazai gazdaság. A magyarok évszázadokon keresztül híresek voltak a vendégszeretetükről. Kívánom 2019-re is, hogy élvezhessük a világ bizalmát és szeretetét. Mert jó érzés lehet így vendéglátóink szemébe nézni külföldön és azt mondani, magyarok vagyunk. Egyáltalán nem baj, hogy Magyarország politikus ország lett. A futballhoz és a politikához úgy látszik, mindenki ért, ha nem, hát akkor 2019-ben lesz idő beletanulni. Legyünk együtt büszkék arra, hogy az Európai Unió tagjai vagyunk és a jövőben is azok maradunk. 


Kultúrkenyér

2019-ben kívánom, hogy a kenyér mellé kultúra is jusson. Legyenek tele a színházak! Vigyenek színre minél több nívósabb darabot! Sorok álljanak a jegyekért a Magyar Állami Operaház előtt, vagy a Vígszínház, a Madách Színház és a többi teátrum előtt is. A 2018-as évben nagyon sok jó dolog is történt az országban a művészet területén. Szárnyalt a Vígszínház, a Madách Színház és lassan felzárkózott a József Attila Színház is. Látványosan teljesítettek, az alternatív és a független színházak is. Ebben az évben világszenzáció volt a kilencvenkét éves Kurtág György első operájának bemutatója a milánói Scalában. Fogjuk meg egymás kezét!

2019-ben kívánom, hogy sok-sok csecsemő szülessen, akikre szép jövő várjon. Világszerte hallgassanak el a fegyverek, ne kelljen menekülni egy-egy háború sújtotta nép lakóinak! Ne öljék egymást az arabok és az izraeliek, a keresztények és a muszlimok, mert tudjuk, hogy minden embernek piros a vére! Inkább kezdjünk el optimistán gondolkodni, keressük a szépet, fogjuk meg egymás kezét, és egyszer csak azt vesszük majd észre, hogy de jó is így élni! Mit kívánok még? Mindent, ami önöknek, kedves olvasóknak jó lehet. Meleg otthont, szerető családot, tisztességet, elfogadható életet és amint nagy szépségversenyeken szokták mondani a versenyzők, kívánok még világbékét, meg békét magyar és magyar között!Fotó: Németh András Péter
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ