RSS Feed

1848 óta zakatol a vonat

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 12. 16. 12:58:27 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

1848 óta zakatol a vonat

A másfél millió lakosú bajor metropolisz Főpályaudvarán (Münchner Hauptbahnhof) naponta átlag 400-500 ezer utas fordul meg. Évszaktól függetlenül akad bőven dolguk a zsaruknak ott, ahol 1848-ban indult meg a vonatforgalom.

Bajorországban 180 esztendős hagyománya van a vasúti közlekedésnek. Anno 1838-ban startolt a gigantikus, belvárosi építkezés. Az első lokomotívok az európai forradalmak/szabadságharcok idején szállították a tehetős és kalandvágyú polgárokat. 2018-ban a müncheni Főpályaudvaron  naponta átlag 400-500 ezer utas fordult meg. Évszaktól függetlenül sok a dolguk a zsaruknak. Hiszen Hamburg mellett a frankfurti és a müncheni Hauptbahnhof Közép-Európa legfrekventáltabb vasúti csomópontja. Egy-egy zsúfolt napon akár fél millió bel- és külföldi is megfordul a bajor főváros központi pályaudvarán. A délnémet hatóság téli jelentése szerint idén májustól októberig több mint két ezer személyi-/csoportos rendőri ellenőrzést tartottak a (32 vágányos + 2 S-Bahn vonal) közlekedési centrumban.

Eredményhirdetés: az elmúlt hat hónapban a kontrollált polgárok közül mintegy nyolcszáz főnek tiltották meg, hogy belépjen/ott tartózkodjon a müncheni Főpályaudvar területén. A tilalom hátterében gyakorta ittas/drogos agresszív viselkedés, erőszakos kéregetés állt. Az említett időszakban öt személyt vettek őrizetbe, s az intenzív ellenörzésnek köszönhetően 90 bűncselekményt derítettek fel a bajor zsaruk. Az esetek zömében kábítószerrel összefüggő törvénysértésről, illetve lopásról volt szó. 2018 májusa és októbere között 30 személy ellen adtak ki körözést a főpályaudvar biztonságával foglalkozó egyenruhások.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ