RSS Feed

A köztévé hozta a formáját

index - 2018. 12. 10. 9:16:23 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A köztévé hozta a formáját

Vasárnap este tüntetést tartottak az MTVA Kunigunda úti székházánál, az esemény arca Hadházy Ákos volt LMP-s, most független országgyűlési képviselő volt. A tüntetés apropóját az adta, hogy bár Hadházy már több mint 270 ezer aláírást gyűjtött össze az Európai Ügyészségért, a közmédia nem tartotta fontosnak, hogy erről akárcsak egyszer is hírt adjon.

Na erről aztán már a köztévé is kénytelen volt beszámolni, de olyan olyan frappánsan sikerült megoldaniuk a feladatot, hogy Hadházy Ákos hiába bérelte volna fel a legmenőbb pr-ügynökséget, akkor se tudott volna olyan kampányvideót összehozni, amely ennél a riportnál szemléletesebben illusztrálja a közmédia állapotát.

A Hirado.hu-n is megnézhető anyagban már rögtön a címe szép munka ("Az Európai Ügyészség mellett tüntettek"), hiszen valahogy kimaradt belőle, hogy az ügyészség témája apropóján valójában a köztévé ellen tüntettek – ahogy a cikkből is kimaradt, még csak utalásszerűen se derül ki, hogy miért vonultak oda a tüntetők. Aki csak a közmédiából tájékozódik, nézhetett is nagyokat, hogy miért pont a Kunigunda utcában kellett kiállni az Európai Ügyészségért. (Már ha az "egyebek mellett" kitételből nem találta ki magától, hogy az a propaganda elleni tiltakozásra vonatkozik.)

De nemcsak ez az apróság maradt ki a köztévé riportjából, hanem gyakorlatilag minden más részlet is. Nem volt szó arról, hogy Hadházy bement a tévészékházba, hogy átadjon egy propagandaellenes petíciót. Pedig Hadházy szerint még fel is vették bent, ahogy felolvassa, de persze ebből egy másodperc se került adásba.

Az egyetlen dolog, amit a tüntetésről közöltek, hogy milyen elképesztően kevesen voltak jelen. A biztonság kedvéért azért még itt is olyan képet vágtak be a tüntetőkről, amin még kevesebben látszódnak, mint ahányan (pár százan) valóban megjelentek. Bónusz érdekesség, hogy a köztévé ezúttal hogy, hogy nem, hiteles hivatkozási pontnak találta a kormányközeli médiában általában nem éppen megbízható hírforrásként feltüntetett Hvg.hu-t, mert tőlük idézték az alacsony létszámra tett megjegyzéseket. Ráadásul úgy számoltak be a Hvg.hu alapján az eseményről, hogy az a saját székházuk előtt zajlott.

De a lényeg csak ezután jött: a 3 perc 21 másodperces szegmens első 36 másodperce szól mindössze a tüntetésről. A maradék 2:45-öt, vagyis majdnem ötször annyi időt arra tartogatták, hogy alaposan lejárassák Hadházy Ákost a választási kampányból már jól ismert, elferdített és kiforgatott toposzokkal:

kirúgták az LMP-ből,
a szülei földekkel mutyiztak,
a kisbabákat kutyákhoz, sőt tejeszacskókhoz hasonlította,
luxushobbija a repülőgép-vezetés, amelyet a vagyonnyilatkozata alapján nem is engedhetne meg magának,
tettlegességig fajuló vitába keveredett egy saját párttársával,
éjjelente kiscicákat erőszakol egy Soros György képével díszített paplanon.
Oké, az utolsó pont nem hangzott el, de nagyjából ugyanannyi köze van az esti tüntetéshez, mint a többinek.

Érthetetlen, hogy Hadházy Ákosnak mi baja a közmédiával.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ