RSS Feed

Renaissance-Theater varázsa

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 12. 04. 20:34:07 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Renaissance-Theater varázsa

Bevallom, hogy elfogódott vagyok, ha Európa egyetlen, tökéletes állapotban megmaradt, Art Déco stílusú szinházáról írok. Egyrészt szeretem a nyugat-berlini Renaissance-Theater szórakoztató, elgondolkodtató előadásait.

Másrészt egy honfitársunk tervezte a meseszép épületet.
Bizony, a magyar Kaufmann Oszkár (1873–1956) több Spree-parti teátrumnak is formát és tartalmat adott a 20. század első harmadában.. A csodaszép, intarziás belterű színházban 2018-ban legutóbb a „Im weißen Rössl“ című zenés komédiának tapsolhattam. Olyan német sztárok röhögtettek, könnyeztettek meg, a Bajorországban játszódó darabban, mint a szerepe szerint bőrgatyás, porosz turista, Boris Aljinović, a mélydekoltázsos Angelika Milsters, a zord fogadósnőt alakító Winnie Böwe, továbbá a lágy-meleg mozgású, tévécsillag, Ralph Morgenstern, s Walter Kreye, mint Ferenc Jóska.
2019. augusztus 15-től ismét műsorra tűzi a 90 éves Renaissance Theater, a Wolfgangsee-i „Fehér ormány” panzióban kavargó zenés sláger showt, melyet a németül nem tudó színházbarátoknak is csak ajánlani tudok, mert a porosz-bajor klisék ütközése egy évszázaddal a császárság összeomlása után is tartogat (poénos-muzikális) meglepetéseket. Pláne a Knesebeckstraße-i lelkes művészek tolmácsolásában. 

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ