RSS Feed

Bremen Classic Motorshow 2019

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 12. 05. 8:24:59 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bremen Classic Motorshow 2019

Észak-Németországban február elején tárja szélesre a kapuit a brémai oldtimer mustra. A szezonnyitó bulin egy tucat nemzet, mintegy 650 kiállítója prezentálja krómtól, lakktól csillogó két- és négykerekűit.

Bréma lesz a házigazdája a 2019. február 1-jén, pénteken rajtoló, hagyományos oldtimer mustrának. Történelmi mopedek, mocik, limuzinok, kombik és kabriók éppúgy szerepelnek a német buli kínálatában, mint sok évtizedes furgonok, kisebb-nagyobb teherjárművek és (kemping) buszok. A hanza-városi veterán seregszemlén a Youngtimer szerelmesek a 20. század végi kedvencekkel is találkozhatnak – megfizethető áron. Február 3-án estig alkatrészbörze is csábítja a 47 ezer négyzetméteres szakvásár látogatóit. A 16 €urós (kb. 5 ezer forint) belépők egész napos szórakozást garantálnak az NSZK egyik legszebb, romantikus kikötővárosában.

Addig is, amíg megjelenik 2019-ben az utakon a legújabb, nyolcadik generációs Golf, érdemes szemügyre venni a legendás ős-VW-t a Bremen Classic Motorshow-n. Mint emlékezetes, bő hét évtizede készült el a romos Németország brit megszállási övezetében a Volkswagen ezredik modellje. A bájos Käfernek - Európában és más kontinenseken - napjainkban is sok milliós rajongótábora van. Amint azt a népszerű oldtimer találkozók bizonyítják, működőképes veterán modellekből sincs hiány! Persze a VW Bogár sztori nem 1946-ban startolt, hanem már jóval a második világháború előtt. A zseniális konstruktőr, Ferdinand Porsche már a 30-as évek derekán előrukkolt farmotoros nóvumával, melyet egy csehszlovák Tatra ihletett meg. A perecablakos, letisztult formavilágú, kétajtós autót akkoriban még KdF-nek (Kraft durch Freude = Erő öröm révén) néven került bemutatásra. Äm a világot, mint Volkswagen Käfer hódította meg.
Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ