RSS Feed

A Trianon rockopera a tévében

mix - 2018. 12. 01. 10:45:35 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Trianon rockopera a tévében

Az Esztrád Színház produkciója a Trianon rockoperát június 22-én és 23-án a Hősök terén láthatta a közönség.Az ősbemutatót a két előadáson összesen 18 ezer ember látta.Az előadásokat 12 kamerával rögzítették, s ősszel elkészült a produkcióról forgatott film, amelyet műsorváltozást követően december 1-jén szombaton 21:05 perckor sugároz az M5 televíziós csatorna.

A mű zenéjét Koltay Gergely, a folk-rock műfaj megteremtője, a Kormorán együttes alapítója és vezetője szerezte, aki egyben a dalszövegek túlnyomó többségét is írta. A mű szövegkönyvét, amelyben versek, prózarészletek, dokumentumok is elhangzanak, a produkció rendezője, Koltay Gábor állította össze. A zenés történelmi játékban olyan neves énekesek és színészek láthatók, mint Varga Miklós, Vadkerti Imre, Kalapács József, Rudán Joe, Palcsó Tamás, Makrai Pál, Fehér Nóra, Benkő Péter, Ruttkay Laura, Sipos Imre, Laklóth Aladár, Varga Klári. A produkcióban, amelynek koreográfusa a makói Forgatós Táncegyüttes vezetője, Doktor László volt, több száz táncos, hagyományőrző, lovas és artista működött közre. A nagy sikerű előadás a századfordulótól napjainkig idézi meg a történelmet, kiváltképp az 1920-as trianoni békediktátum és az azt követő revíziós időszak, majd a kényszerű alkalmazkodás körülményeit . Ahogy a rendező, Koltay Gábor fogalmazott: "a velünk élő trianoni érzések, gondolatok összefoglalója a darab, hiszen az első világháború utáni események alapvetően meghatározták Európa történelmét."  
Ma délben látható az M5-ön az Így készült a Trianon rockopera című 52 perces werkfilm, amely a rockopera készítésének körülményeit mutatja be, exkluzív színészinterjúkkal és a közönség által soha nem látott színpad mögötti felvételekkel. Karácsonyra jelenik meg a Trianon rockopera háromlemezes exkluzív albuma, amely a teljes zeneanyagot, a Hősök terei előadás felvételét, valamint a werkfilmet tartalmazza. Több mint száz oldalas emlékfüzet is kerül a dobozba, amely teljes körű áttekintést nyújt a próbák és az előadások hangulatáról, valamint a közönség reakcióiról. Az Esztrád Színház -  a közönségigénynek eleget téve - már tervezi a jövő évi, július, augusztusi több mint tíz előadásból álló országos turnét., valamint a Trianon és a két évvel ezelőtt bemutatott Itt élned, halnod kell című előadások határon túli bemutatását is.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ