RSS Feed

Bordás Győző: A mi porunk

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 12. 01. 17:11:29 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bordás Győző: A mi porunk

Az újvidéki Forum Könyvkiadó gondozásában e hetekben látott napvilágot Bordás Győző 278 oldalas friss munkája, mely ezúttal is a Balkánra csábít. Mint "mindig saját környezetével, a vajdasági élettel foglalkozik."

A szerző nem trükközik, egyszerű és pontos gondolatokat vet a papírra. Erről az új könyvéről is elmondható az, ami teljes munkásságáról: "mindig saját környezetével, életével, a vajdasági hétköznapokkal foglalkozik". Történetei valójában dokumentumnovellák, a képzőművészetünkkel, irodalmunkkal, kultúránkkal foglalkozó írásai, még a búcsúztatói is szinte kizárólag vajdasági alkotókról szólnak.

Az újvidéki friss "kötetben megjelenő elbeszélések sikeres példái annak, miképpen lehet megtörtént eseményekről, átélt élményekről úgy írni, hogy azok hirtelen mindenkit érdekeljenek, általánossá és elfogadhatóvá váljanak minden egyes olvasó számára, bárhol éljen ezen a Földön" - olvasható a 2 ezer forintos műről a Xantusz Könyv hozzánk eljuttatott 2018-as ajánlójában.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ