RSS Feed

Drezda: vigyázat, tolvajok!

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 11. 30. 12:03:06 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Drezda: vigyázat, tolvajok!

A volt KGST-tagállamok bűnözői ma is otthonosan mozognak a térképekről 1990-ben leradírozott hajdani Német Demokratikus Köztársaság területén. A november végén megnyílt, legendás drezdai karácsonyi vásár (Weihnachtsmarkt Dresden) különösen népszerű "vadászterület" a bel- és külhoni tolvajok körében.

Ajándékozni öröm! Így gondolhatta ezt Szászország romantikus fővárosában az a trió is, mely egy bevásárlóközpontban rabolt december küszöbén. Ruházati cikkeket, kézitáskákat és parfűmöket zsákmányoltak a fiatalemberek, majd fizetés nélkül távoztak. Az utcán az áruházi detektív és munkatársai kérdőre vonták a legényeket. Egyikük meglógott, míg két zsiványt a rendőrök kiérkezéséig sakkban tartottak a bevásárlócentrum dolgozói.

Az igazoltatáskor kiderült, hogy a 27 és 31 esztendős tolvajok Szlovákiából látogattak a hajdani NDK egyik legszebb városába. A legendás, sütemény és forraltbor illattal csábító drezdai Weihnachtsmarkt forgatagában már nem lesz módjuk fosztogatni! Az őrizetbe vett szláv duótól lefoglalt, mintegy 550 ezer forintnyi (árcédulás) zsákmányt a hatóság már visszajuttatta jogos tulajdonosához. Folyt. köv.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ