RSS Feed

Martin Hoffmann lesz a BFZ igazgatója

mti - 2018. 11. 30. 9:20:21 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Martin Hoffmann lesz a BFZ igazgatója

A Berlini Filharmonikusok egykori intendánsa, Martin Hoffmann lesz a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) ügyvezető igazgatója január 15-étől. A jogász végzettségű szakember, aki korábban a német SAT1 televíziót is vezette, egyaránt otthonosan mozog a művészvilágban és az üzleti élet területén. Kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszere segítheti a Budapesti Fesztiválzenekar küldetésének megvalósulását.

    A Fesztiválzenekar igazgatóhelyettese Erdődy Orsolya marad. A BFZ korábbi ügyvezető igazgatója, Stefan Englert idén júniusban távozott az együttestől.
 "Nagyon jól értjük egymást Martinnal. Úgy érzem, teljes harmóniában fogunk együtt dolgozni" - idézi a közlemény Fischer Ivánt, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatóját.
    "Az, hogy egy ilyen fantasztikus zenekarral és egy ilyen inspiráló karmesterrel dolgozhatok együtt, igazán szép kihívás. Nagyon várom a közös munkát" - tette hozzá Martin Hoffmann.
    A Budapesti Fesztiválzenekart a világ egyik legjobb és legújítóbb zenekaraként ismerik az egész világon. Itthon az együttes hosszútávú stratégiai programba kezdett, új koncertformákat alakított ki a fiatal generáció számára, közösségi tevékenységével pedig új közönséget vont be a zenehallgatók táborába iskolákban, idős otthonokban, templomokban és elhagyatott zsinagógákban. A terveik közé tartozik egy többéves ciklus Fischer Iván Operatársulatával (FIOT), az évenkénti rezidencia a Vicenzai Operafesztiválon, nemzetközi turnék sora többek között a londoni Proms koncerteken, a New Yorki Carnegie Hallban és Lincoln Centerben, valamint egy rendkívül rangos meghívás a 2020-as amszterdami Mahler-fesztiválra. Az új igazgató fő feladatai közé tartozik majd ennek a sorozatnak a zökkenőmentes menedzselése, valamint a zenekar működési hátterének hosszú távú biztosítása - írták.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ