RSS Feed

Magyar koprodukcióban készült, Európai Filmdíjra jelölt film

Gáspár Júlia - 2018. 11. 29. 17:00:47 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Magyar koprodukcióban készült, Európai Filmdíjra jelölt film

A 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon az öt egész estés animációs film között versenyez a magyar koprodukcióban készült animációs film, a Még egy nap az élet.

 A budapesti Puppetworks animációs filmstúdió közreműködésében készült, korábban Cannes-t és San Sebastian-t is megjárt egészestés animációs film pénteken és vasárnap látható a fesztivál programjában az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A Még egy nap az életet Európai Filmdíjra is jelölték a legjobb animációs film kategóriában. A magyar mozikban január 24-től látható országszerte a Vertigo Média forgalmazásában.

Varsó, 1975. Ryszard Kapuscinski kiváló veterán újságíró, idealista, a vesztes ügyek és forradalmak barátja. Az újságíró meggyőzi főnökét, hogy küldje Angolába, ahol véres polgárháború tört ki a század függetlenségének előestéjén. Az újságíró életveszélyes utazás során jut el a polgárháború közepébe, ahol szemtanúja lesz a háború mocskos valóságának, és felismer egy számára addig ismeretlen érzést, a tehetetlenséget.

A Még egy nap az élet magyar koprodukcióban készült, elkészítésében a budapesti Puppetworks animációs filmstúdió is részt vett. A lengyel-magyar-spanyol-német-belga animációs film világpremierje Cannes-ban, a világ legrangosabb 'A' kategóriás filmfesztiváljának hivatalos programjában volt. Az animációs film azóta bejárta a világ filmfesztiváljait, a szintén 'A' kategóriás San Sebastian Nemzetközi Filmfesztiválon közönségdíjban részesült. A Még egy nap az élet versenyben szerepel a budapesti 16. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon is, valamint Európai Filmdíjra jelölték a legjobb animációs film kategóriában.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ