RSS Feed

Alföldi Róbert a Széchenyi Akadémia tagja lett

mti - 2018. 11. 29. 8:00:14 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Alföldi Róbert a Széchenyi Akadémia tagja lett

Új tagokat választott szakosztályaiba a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) által alapított Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia éves, rendes közgyűlésén. A mozgókép-és színházművészeti osztály tagja lett Alföldi Róbert (rendes tag) és Szász János (rendes tag).

A Széchenyi Akadémia éves közgyűlésén hétfőn az irodalmi osztály rendes tagjává választották Bari Károlyt, szenior tagjává Szakonyi Károlyt, tiszteleti tagjává pedig Bruck Edithet - áll az MTA szerdai közleményében.
    Az építőművészeti osztály tagja lett Nagy Iván (rendes tag), Lázár Antal (szenior tag) és Ján Stempel (tiszteleti tag).
    A képző- és iparművészeti osztály új tagjai: Erdélyi Dániel (rendes tag),  Nemes Judit (szenior tag), Sárváry Katalin (szenior tag), Zoltán Mária Flóra (szenior tag).
    A mozgókép-és színházművészeti osztály tagja lett Alföldi Róbert (rendes tag) és Szász János (rendes tag).
    A zenei alkotóművészeti osztály tiszteleti tagnak Heinz Holligert választotta. 
    A közgyűlésen a tagság szavazott az újonnan bevezetett címzetes tagsági formáról és első tagjairól is. A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia új tagsági formát hozott létre a szellemi élet olyan kiemelkedő személyiségeinek, akik nem, vagy nem elsősorban alkotóművészek, ezért az alapszabály értelmében nem lehetnek rendes vagy tisztelet tagok. (A tiszteleti tagok nem magyar állampolgárságú alkotóművészek.)
    A 1992-ben alapított Széchenyi Akadémia az MTA önálló társult testülete, amelynek az a feladata, hogy megjelenítse az irodalmi és művészeti élet sokszínűségében megvalósuló egységét. Működése azt a gondolatot testesíti meg, hogy a művész szellemi szabadsága és a művészi alkotómunka függetlensége sérthetetlen érték. A címzetes tagság szimbolikus jelentésének részeként a művészetek és tudományok összetartozását is kifejezné.
    Az idei közgyűlésen címzetes tagnak Ferge Zsuzsát, Földényi F. Lászlót, Kenedi Jánost, Kornai Jánost, Szelényi Ivánt és Vekerdy Tamást választotta meg a közgyűlés.


Fotó: Papp Mónika
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ