RSS Feed

Francia kamaraest decemberben a Zeneakadémián

mti - 2018. 11. 28. 17:00:46 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Francia kamaraest decemberben a Zeneakadémián

Debussy, Satie, Russel, Caplet és Delibes műveit adja elő Scheuring Kata fuvolaművész és Farkas Mira hárfaművész (képünkön), valamint vendégük, Zemlényi Eszter énekes a Zeneakadémia Solti-termében december 13-án.

A hangversenyen a modern francia zene nagyjainak néhány jól ismert darabja mellett elsősorban koncerten ritkán hallható kamarazenei különlegességek szólalnak meg: Debussy közkedvelt Claire de Lune-je mellett elhangzik az azonos vers nyomán készült Fauré-mű is - hangzott el az M5 csatorna Kult30 című műsorban.
    Farkas Mira hárfaművész a műsorban elmondta, hogy előzetes megbeszélés alapján állt össze a repertoár, Zemlényi Eszter énekes javasolt elsősorban darabokat. "Azért is érdekes ez a trió, mert nem születtek fuvolára, hárfára és szopránra íródott művek, ezért a koncerten csak átiratok lesznek hallhatók" - hangsúlyozta, hozzátéve: ezek a művek eredetileg fuvolára, szopránra és zongorára készültek. 
    Zemlényi Eszter énekművész elmondta: elsődleges céljuk az volt, hogy olyan kamaradarabokat válogassanak ki, amelyeket át lehet írni hárfára. Kiemelte, hogy Fekete Dánielt kérték fel, hogy az esten francia verseket olvasson fel, köztük Paul Verlaine és Paul Bourget költeményeit. 
    Scheuring Kata fuvolaművész felidézte, hogy a francia esttel legutóbb A zene éjszakája című rendezvénysorozat keretében egy budapesti romkocsmában léptek fel.
    A koncerten továbbá Massenet nagy népszerűségnek örvendő Elégiája mellett Satie kabarédalait játsszák a közönségnek.


Fotó: jegy.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ