RSS Feed

Svájc: Merci ezüst érem

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 11. 28. 8:41:13 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Svájc: Merci ezüst érem

Akárcsak nyugati szomszédainknál, a szintén festői, alpesi mini államban is a Volkswagen volt a legkedveltebb autó tavaly. Közel 36 ezer új VW-t helyeztek üzembe Svájcban. A Mercedes ezüst érmes lett 2017-ben.

Mindkét germán márkát idén is sokra tartják a nyugat-európai polgárok. Örömhír a wolfsburgi szakembereknek, hogy a VW tartósan a legnépszerűbb típus - belföldön és a Németországgal szomszédos Svájcban is. A drágább ársávba tartozó Mercikből jó 26 ezer darab talált vevőre a múlt esztendőben, s 2018-ban is jól fogynak a legendás, csillagos modellek. Ugyancsak Made in/by Germany márka szerezte meg a bronzérmet: a BMW és negyedik helyezett Audi egyaránt Bajorországból indult világhódító útjára a 20. században.

©kodából is több, mint 20 ezer kapott kanton rendszámot: ezzel a cseh típus alaposan lekörözte a hatodik placcon végzett Opelt, melyből "csupán" 14 ezer gurult ki a szalonok kapuján. Fordból és Renaultból alig kevesebb kelt el 2017-ben a jóléti köztársaságban. Az értékesítési toplistán a spanyol Seat a kilencedik - a hajdani rokon márka - az olasz Fiat pedig tizedik lett. Toyotából és Peugeot-ból szintén 10 ezernél több talált új gazdára Svájcban.
  
 


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ