RSS Feed

Bihari Zoltán édes kötete

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2018. 11. 26. 17:18:07 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bihari Zoltán édes kötete

December küszöbén látott napvilágot a szegedi Nemzeti Értékek Könyvkiadó tavaly útjára indított elegáns sorozatában a Magyar cukrászdák és kávéházak című, keménytáblás, bő 400 oldalas kötet.

A szegedi csapat 2017-ben vágott bele egy nagyszabású kiadói tervbe. „Olyan  könyvsorozat indítására vállalkoztak, mely tematikusan mutat be egy-egy szakmát, ágazatot - igényes, ismeretterjesztő albumok formájában.“ A pazar széria első remekei a gasztronómia területét érintették. A jó magyar pálinka, A jó magyar sör, A magyar húsmívesség, a Mindennapi kenyerünk hagyományos, kézműves szakmák hazai történetét és kiváló szereplőit mutatja be - portrériportokon keresztül.

A könyvsorozat legfrisseb kötete, Bihari Zoltán munkája. A Magyar cukrászdák és kávéházak című,  432 oldalas „édes” kiadvány az eddigi legátfogóbb összefoglaló a magyarországi „Konditorei-Konfiserie- Zuckerbäckerei“ világából, melyre nyugati szomszédaink, barátaink is joggal büszkék. Közel száz portré dicséri Bihari Zoltán szorgalmát – a szerző a szakma legkiválóbb (fő)szereplőjével találkozott. Érdeme a szép, „finom” kötetnek, hogy számos kultúr- és ipartörténeti írással vezet be a cukrász-glóbusz rejtelmeibe. S teszi ezt seregnyi profi fotó kíséretében.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ