RSS Feed

Támadnak a Kiss Tamások

Dalia László - 2018. 11. 26. 8:00:44 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Támadnak a Kiss Tamások

Miközben hétről-hétre látjuk, hogy a Kisvárda rossz úton jár, a DVTK és a Puskás egyre bátrabban fiatalít, s lám jönnek az eredmények is. Ezúttal is két ifjú titán, Kiss Tamás (18) és Tajti Mátyás (20) vezette győzelemre csapatát.

 Lám, látványosan megdől az a gyakran hangoztatott edzői, klubvezetői tétel, miszerint a magyar tizenéves játékosok még nem elég felkészültek az NB I-re, ezért vásárolnak lejátszott külföldieket. Hiába próbálta az MLSZ jutalmazni azokat a csapatokat, amelyek 21 éven aluli játékosokat vetnek be, rá sem hederítettek a klubok. Persze, tisztelet a kivételnek. Márpedig a magyar labdarúgást csak az ránthatja ki a mocsárból, ha bátran játszatnak fiatalokat, s dőljön el idejében, hogy mit érnek az akadémiák. Valóban haszontalan dobnak ki súlyos milliárdokat, rossz a szisztéma, gyengék az edzők, vagy csak a közeg elmaradott?

A külföldi profi csapatok már 15-16 éves korban lecsapnak a tehetséges magyar fiatalokra, s van aki viszi is valamire, Szoboszlói Dominik már a Salzburg első csapatában is többször játszott, s lassan a válogatott kapuján dörömböl. Kalmár Zsolt ugyancsak külföldön verekedte be magát a válogatottba, szerencse, hogy éppen Marco Rossi keze alatt játszott a DAC-ban. Furcsamód, amikor  kiderült, hogy egyelőre nem fér be a Leipzig elsó csapatába, nem egy magyar csapat, hanem a szlovák (magyar) DAC csapott le rá. A minap az észtek és a finnek ellen is bizonyította, hogy válogatott szinten játszik. Mindeközben egy vidéki kis csapat, a Kisvárda csupa légióssal áll fel, felvásárolták a fél világot, s ha kiesik, egyetlen szakértő sem sajnálja majd őket. 

S miután a magyar klubok nincsenek túl jó kézben, a tulajdonosok leginkább kapcsolatépítésre, a saját üzleti birodalmuk megtartására használják a szponzorációt, meglepő, hogy most a kieső zónában lévő DVTK és a Puskás Akadémia játszat bátran fiatalokat. A Puskás éppen attól a Haladástól hozta el Kisst, amit most a játékos góljával és gólpasszával vertek meg. A portugál edző és több fiatalt vet be, nemcsak a szépreményű Tajtit, aki egyébként Spanyolországban edződött évekig. Csak így menthető meg a  magyar foci, amely az utóbbi években rengeteg pénzt nyelt el, amelyre másutt is szükség lett volna az országban, tehát az adósságuk már-már visszafizethetetlen.

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ