RSS Feed

Hatalmasat esett az olajár

portfolió - 2018. 11. 24. 19:30:11 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hatalmasat esett az olajár

Nagyot esett pénteken az olajár, a kereskedés második felében az olaj árfolyama még tovább esett, a WTI közel hat százalékos zuhanásával idei mélypontjára esett, miután a piaci szereplőket a globális olajpiac túlkínálata miatt aggódhattak, míg az esésben szerepet játszhatnak a globális növekedés lassulásával kapcsolatos félelmek is.

A hét utolsó napján nagyot esett az olajár, a pénteki kereskedés második felében folytatódott a lejtmenet, a WTI árfolyama 5,9 százalékkal került lejjebb, az árfolyam pedig egészen 51,3 dollárig esett. A gyengüléssel az árfolyamok idei mélypontjukra értek, annak ellenére, hogy október elején még négyéves rekord magasságban álltak. Az olajárak a pénteki eséssel közel vannak ahhoz is, hogy 2014 vége, az árak legutóbbi összeomlása óta a legnagyobb havi zuhanást szenvedjék el.

A piaci szereplők valószínűsíthetően a globális olajpiac túlkínálata miatti aggódhatnak, míg a befektetőket ezzel párhuzamosan óvatosságra inthették a globális növekedési kilátásokkal kapcsolatos félelmek is. Miközben idén a nem OPEC tagországok termelése önmagában napi 2,3 millió hordóval nőhet a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) szerint, addig a kereslet jövőre csak 1,3 millió hordóval bővül majd 2019-ben.

Az olajár elmúlt hetekben látott csökkenésére válaszul az OPEC és az együttműködő országok hamarosan a kitermelés összehangolt visszafogása mellett dönthetnek majd, az OPEC december 6-i ülésén várhatóan 1-1,4 millió hordós termeléscsökkentésről határozhat az előzetes várakozások szerint. 


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ