RSS Feed

Svájci krimi

Mogyorósi Géza - 2018. 11. 25. 8:00:25 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Svájci krimi

Réges-rég volt, hogy "lobogó hajú ifjúként" többek közt a pesti Esti Hírlapnak, a Kurírnak, a Vasárnap Reggelnek és a Zaru Magazinnak is küldtem Berlinből bulváros, bűnügyi anyagokat. Azóta megszoktam, hogy rendszeresen szemlézzem a német nyelvterület - száraz - rendőrségi híreit. Megéri!

A Mixonline kedves Olvasói - ne vegyék dicsekvésnek! - tőlem értesülhettek 2018-ban többek közt olyan egetrengető tragédiákról mint, hogy már két tucat droghalottja van idén Münchennek és Lipcsében ki-kirabolják a taxisokat, Hamburgban pedig a túltuningolt kocsikat le-lefoglalja a hatóság. A Németországgal szomszédos Ausztriában sem lustálkodhatnak a rendőrök, mert hol egy részeg dáma autózik cikkcakkban Salzburg felé, hol Linzben lopják a linzert a keleteurópai zsiványok. 

Durva a kriminalítás a jóléti Svájcban is. Szerencsére a tél beköszöntével sikerült a nyomozóknak felgöngyölíteniük egy szörnyű bűncselekményt. Idézem az egyik aktuális, zürichi „Polizeimeldungot/Rendőrségi jelentést”, hogy a határon túli brutalítás ütőerén tarthassa hüvelykujját a hiteles tájékoztatásra szomjazó, kárpát-medencei Olvasó. Naaszongya:”...a zürichi városi rendőrség (Stadtpolizei Zürich) detektívjeinek vizsgálata nyomán kézrekerült két fiatal, akik azzal gyanusíthatók, hogy tavaly koraőszzel behatoltak egy istállóba és onnan nyuszikat loptak. A riasztott rendőrök 2017. szeptember 10-én a QuarTierhof-ban három halott törpenyúlra bukkantak és további három állat eltünéséről szereztek tudomást. Az egyik hiányzó tapsifüles tetemét a tetthely közelében találták meg a nyomozók, míg a másik két Zwergkaninchen holléte homályban maradt.”

De nem sokáig! Mert a Zürichsee-nél otthonosan mozgó svájci detektívek, röpke 14 hónap alatt, 2018 novemberére kiderítették, hogy melyik elvetemült duó likvidálta, csente a peches kisállatokat. S akkor visszadanám a szót a már-már irodalmi stílusban fogalmazott hatósági közleménynek: „A szakcsoport ifjúsági szolgálata – eredeti németben is szépen cseng, hát idebillentyűzöm, hogy  Fachgruppe Jugenddienst – a sajtó segítségével szemtanúkra talált, így munkájuk két személyre fókuszált. A Zürich katonban lakó fiatalembereket novemberben őrizetbe vették.”

Happy - nyuszi - End! 


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ