RSS Feed

Frontország

Dalia László - 2018. 11. 22. 8:00:54 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Frontország

Mielőtt szörnyen unatkozni kezdenénk, mert Orbán már két hete nem küldött el senkit a fenébe, bár ez sem teljesen igaz, beütött a Gruevszki ügy. A macedón sztorinak pedig immár annyi verziója van, hogy maga Szijjártó külügyér sem tudja követni, két lépéssel mindig a történések után kullog,vagyis nyilatkozik.

Sose gondoltam volna, hogy az azeri baltás gyilkos után jöhet még rosszabb, az elítélt macedón ex-miniszterelnök, akit az albán határtól Budapestig szöktettek a magyar diplomaták. Állítólag azért kellett több határon át hurcolni, mert a külügyben nincs rend, így nem volt egy tisztviselő sem, aki egy GPS-szel betájolta volna a legrövidebb útvonalat. Volt itt Belgrádba repített magyar luxusgép, amely legfeljebb elterelésnek jó, de minek,amikor az albánoktól a szerbekig mindenki végigkísérte Gruevszki szökését és bizonyára dokumentálták is. Az albánok még egy hamis képet is bedobtak, mintha a macedón maga vezette volna a magyar diplomáciai gépkocsit, de az egy régebbi fotó volt.

A legújabb hír vagy álhír, hogy Orbánt csúnyán átverték az oroszok, akik kiszivárogtatták a szöktetés részleteit. Nem mintha előbb-utóbb nem derült volna ki. Az orosz szál él, talán hamarosan egy moszkvai gépre száll fel a macedón. A macedónok szerint egyébként a magyar menekült pass csak Magyarországra érvényes, Trócsányi igazságügyi miniszter szerint viszont ezzel utazhat. Valaki rosszul olvassa a jogot vagy csak szimplán hazudik. Sejtem, hogy ki a hunyó, hiszen a kormányközeli sajtóban olyan szépen mosdatják Gruevszkit, hogy majdnem elsírtam magam. Csak ne tudná az ember, hogy még öt per vár otthon a politikusra, amelyeknek a vége akár 15 év halmazati büntetés lehet, tehát nem a két éves börtöntől ijedt meg.

Bármennyire is szeret a magyar miniszterelnök háborúzni, túl sok frontot nyitott az utóbbi hetekben, s félő, hogy nem fogja bírni a terhelést. Nincs egy hete, hogy a Magyar Állandó Értekezleten (MÁÉRT) kiosztotta a románokat, ukránokat és horvátokat is. Ja és közölte, hogy kiszállunk a szlovén koperi kikötőből, tehát a szlovákokat és az osztrákokat kéne még lepofozni, hogy teljes legyen a káosz, működjön a körkörös védelem. 

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ